Як приготувати незвичну смакоту з бюджетного інгредієнта: гості будуть в шоці

Читать на русском
Автор
645
Таке варення ідеально пасує і до млинців, і до оладок
Таке варення ідеально пасує і до млинців, і до оладок. Фото Ням-ням за 5 хвилин

Рецепт варення з апельсинових шкірочок

Ми розповідали, як обирати мандарини. Тепер ділимось рецептом неймовірної смакоти, який готується з продукту, що його багато хто викидає.

Знаючи правильний рецепт, можна перетворити апельсинові шкірки на щось дуже смачне. Тому не варто викидати скоринки від цитрусових після того, як почистили фрукти. Pixelinform радить відкласти їх, щоб приготувати незвичайне варення.

Інгредієнти:

  • 400 г апельсинових шкірок;
  • 300 г цукру;
  • 1 дрібка лимонної кислоти.

Спосіб приготування:

  1. Цитрусову шкірку нарізаємо на довгі тонкі смужки. Повинні вийти шматочки довжиною близько 8 см, а завширшки – 1 см.
  2. Кожну смужку згортаємо, щоб у результаті вийшла фігурка, яка нагадує мармелад "равлик". Також знадобиться голка та нитка. З цими нехитрими інструментами з отриманих апельсинових заготовок робимо кілька довгих "намист", насадивши їх голкою на нитку.
  3. "Намисто" перекладаємо в каструлю і заливаємо водою, щоб рідина повністю покрила заготовки. Коли рідина закипить, варимо шкірку ще 20 хвилин, Після цього зливаємо рідину.
  4. Одразу після цього обдаємо шкірки холодною водою. Ту саму процедуру повторюємо ще чотири рази.
  5. Для фінальної частини приготування потрібен сироп. Для нього всипаємо цукор у сотейник і додаємо до нього 300 мл води.
  6. Помішуючи, варимо сироп до розчинення цукру, після чого закидаємо в нього апельсинові шкірки. Доводимо до кипіння.
  7. Наприкінці додаємо "лимонку", варимо ще 30-35 хвилин і розливаємо варення по банках, які заздалегідь простерилізували. Зберігаємо варення з апельсинових шкірок у прохолодному місці.

Варення виходить неймовірно ароматне, солодке та насичене. Його дуже смачно їсти з тоненькими млинцями. Також ми розповідали, як приготувати смачний мандариновий конфітюр.