Пончики з начинкою просто тануть в роті: простий рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Пончики виходять ніжними та м'якими
Багато хто пам'ятає смак пухких пончиків із хрусткою скоринкою з дитинства. Втім, вже у дорослому віці далеко не всі наважувалися їх приготувати, вважаючи процес складним.
З рецептом від "Прості кулінарні рецепти" ви впораєтеся із задачею на раз-два, а смак вас неодмінно потішить. Адже пончики виходять саме такі, як десятки років тому — вони буквально тануть в роті.
Як приготувати пухкі пончики
Інгредієнти (на 16 пончиків):
- дріжджі сухі швидкодіючі – 7 г;
- вода тепла – 100 мл;
- молоко тепле – 100 мл;
- цукор – 60 г;
- вершкове масло – 30 г;
- яйце – 1 шт.;
- борошно пшеничне – 400-450 г;
- сіль – 0,5 ч. л.;
- олія для смаження
Начинка
- джем полуничний
- цукрова пудра для посипання
Спосіб приготування:
- У просіяне борошно додати дріжджі, сіль, перемішати вінчиком.
- Яйце, м’яке вершкове масло та цукор збити міксером.
- У борошні зробити поглиблення, вилити молоко, воду і яєчно-масляну суміш, замісити тісто ложкою.
- Місити тісто руками ще 7-10 хвилин, за необхідності додаючи борошно. Вийде однорідне м'яке тісто.
- Миску змастити олією та викласти тісто, накрити плівкою та поставити у тепле місце на годину.
- Тісто обімнути, розділити на дві частини, накрити плівкою та залишити ще на 10 хвилин.
- Поверхню присипати борошном та розкотити тісто завтовшки 1,5 см. Вирізати з тіста кружечки однакового розміру з допомогою форми діаметром 5 см.
- У каструлю налити олію (2,5 см від дна), нагріти на середньому вогні до 180 градусів (утворення пінки).
- Тісто по черзі викладати у каструлю, обсмажуючи по 2-3 хвилини з кожного боку та періодично перевертаючи.
- Готові пончики викласти на паперовий рушник, щоб він увібрав надлишки олії.
- Теплі пончики начинити полуничним джемом за допомогою кондитерського мішка або шприца з довгою насадкою.
- Зверху посипати цукровою пудрою.
А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати ніжні сінабони з найсмачнішою поливкою за рецептом "Телеграфа". Булочки з корицею готуються досить просто, а результат приємно вражає.