Пончики з начинкою просто тануть в роті: простий рецепт

Читати російською
Автор

Пончики виходять ніжними та м'якими

Багато хто пам'ятає смак пухких пончиків із хрусткою скоринкою з дитинства. Втім, вже у дорослому віці далеко не всі наважувалися їх приготувати, вважаючи процес складним.

З рецептом від "Прості кулінарні рецепти" ви впораєтеся із задачею на раз-два, а смак вас неодмінно потішить. Адже пончики виходять саме такі, як десятки років тому — вони буквально тануть в роті.

Як приготувати пухкі пончики

Інгредієнти (на 16 пончиків):

  • дріжджі сухі швидкодіючі – 7 г;
  • вода тепла – 100 мл;
  • молоко тепле – 100 мл;
  • цукор – 60 г;
  • вершкове масло – 30 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно пшеничне – 400-450 г;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • олія для смаження

Начинка

  • джем полуничний
  • цукрова пудра для посипання

Спосіб приготування:

  1. У просіяне борошно додати дріжджі, сіль, перемішати вінчиком.
  2. Яйце, м’яке вершкове масло та цукор збити міксером.
  3. У борошні зробити поглиблення, вилити молоко, воду і яєчно-масляну суміш, замісити тісто ложкою.
  4. Місити тісто руками ще 7-10 хвилин, за необхідності додаючи борошно. Вийде однорідне м'яке тісто.
  5. Миску змастити олією та викласти тісто, накрити плівкою та поставити у тепле місце на годину.
  6. Тісто обімнути, розділити на дві частини, накрити плівкою та залишити ще на 10 хвилин.
  7. Поверхню присипати борошном та розкотити тісто завтовшки 1,5 см. Вирізати з тіста кружечки однакового розміру з допомогою форми діаметром 5 см.
  8. У каструлю налити олію (2,5 см від дна), нагріти на середньому вогні до 180 градусів (утворення пінки).
  9. Тісто по черзі викладати у каструлю, обсмажуючи по 2-3 хвилини з кожного боку та періодично перевертаючи.
  10. Готові пончики викласти на паперовий рушник, щоб він увібрав надлишки олії.
  11. Теплі пончики начинити полуничним джемом за допомогою кондитерського мішка або шприца з довгою насадкою.
  12. Зверху посипати цукровою пудрою.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати ніжні сінабони з найсмачнішою поливкою за рецептом "Телеграфа". Булочки з корицею готуються досить просто, а результат приємно вражає.