Пончики з начинкою просто тануть в роті: простий рецепт

Читать на русском
Автор
1050
Готується страва легко та просто
Готується страва легко та просто. Фото pelensky.pro

Пончики виходять ніжними та м'якими

Багато хто пам'ятає смак пухких пончиків із хрусткою скоринкою з дитинства. Втім, вже у дорослому віці далеко не всі наважувалися їх приготувати, вважаючи процес складним.

З рецептом від "Прості кулінарні рецепти" ви впораєтеся із задачею на раз-два, а смак вас неодмінно потішить. Адже пончики виходять саме такі, як десятки років тому — вони буквально тануть в роті.

Як приготувати пухкі пончики

Інгредієнти (на 16 пончиків):

  • дріжджі сухі швидкодіючі – 7 г;
  • вода тепла – 100 мл;
  • молоко тепле – 100 мл;
  • цукор – 60 г;
  • вершкове масло – 30 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно пшеничне – 400-450 г;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • олія для смаження

Начинка

  • джем полуничний
  • цукрова пудра для посипання

Спосіб приготування:

  1. У просіяне борошно додати дріжджі, сіль, перемішати вінчиком.
  2. Яйце, м’яке вершкове масло та цукор збити міксером.
  3. У борошні зробити поглиблення, вилити молоко, воду і яєчно-масляну суміш, замісити тісто ложкою.
  4. Місити тісто руками ще 7-10 хвилин, за необхідності додаючи борошно. Вийде однорідне м'яке тісто.
  5. Миску змастити олією та викласти тісто, накрити плівкою та поставити у тепле місце на годину.
  6. Тісто обімнути, розділити на дві частини, накрити плівкою та залишити ще на 10 хвилин.
  7. Поверхню присипати борошном та розкотити тісто завтовшки 1,5 см. Вирізати з тіста кружечки однакового розміру з допомогою форми діаметром 5 см.
  8. У каструлю налити олію (2,5 см від дна), нагріти на середньому вогні до 180 градусів (утворення пінки).
  9. Тісто по черзі викладати у каструлю, обсмажуючи по 2-3 хвилини з кожного боку та періодично перевертаючи.
  10. Готові пончики викласти на паперовий рушник, щоб він увібрав надлишки олії.
  11. Теплі пончики начинити полуничним джемом за допомогою кондитерського мішка або шприца з довгою насадкою.
  12. Зверху посипати цукровою пудрою.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати ніжні сінабони з найсмачнішою поливкою за рецептом "Телеграфа". Булочки з корицею готуються досить просто, а результат приємно вражає.