Так пекли наші бабусі: рецепт ніжних сочників за ДСТУ
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 689
![М’яке, ніжне, розсипчасте тісто та кисло-солодка сирна начинка](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/2/84/bb35e2e9-a0fc84134fa27c7dfeda6e6aeda85842.png?v=5413_1)
Смачна та ароматна випічка
Мабуть, усі пам'ятають смак улюбленої маминої чи бабусиної випічки з дитинства. У когось це були ватрушки, у декого — печиво або кекси.
А ще багато хто любив випікати найніжніші ароматні сочники. Одним із таких рецептів поділилися на порталі "Пляшка".
Як приготувати сочники
Інгредієнти:
Тісто
- борошно – 300-310 г;
- розпушувач – пакетик;
- сіль – 1/3 ч. л.;
- сметана 15-25% — 100 г;
- цукор – 100 г;
- ванільний цукор – 1 ч. л.;
- яйце – 1 шт.;
- вершкове масло – 100 г
Начинка
- сир 5-9% — 150 г;
- сметана 15-25% — 30 г;
- цукор – 30-50 г;
- ванільний цукор – 1 ч. л.;
- борошно (за потребою) – 20-25 г;
- білок – 1 шт.
Змащення
- жовток – 1 шт.;
- молоко – 1 ч. л.;
Спосіб приготування:
- У миску всипати борошно, додати розпушувач.
- До сметани додати цукор, ванільний цукор, сіль та яйце. Перемішати суміш до розчинення солі та цукру.
- В окремій мисці збити розм'якшене масло, додати яєчно-сметанну суміш і ще пару хвилин все добре збити.
- Додати рідку суміш до сухої та швидко замісити ніжне тісто.
- Стіл присипати борошном, викласти тісто та округлити його, покласти в пакет і помістити в холодильник.
- Тим часом приготувати сирну начинку, змішавши сир, сметану, цукор, ванільний цукор, білок та, за необхідності, борошно.
- Розтерти масу до однорідного стану.
- Тісто розкотити в пласт завтовшки 6-8 мм і круглою формою діаметром 9-10 см вирізати плескачі.
- На одну половинку кожного плескача викласти начинку, розподіливши масу по всіх сочниках.
- Загнути одну половинку плескача над сирною начинкою, ніби складаючи його навпіл, сформувавши такий собі відкритий вареник.
- Викласти сочники на деко, застелене пергаментом, на невеликій відстані один від одного.
- Залишені раніше жовток з молоком змішати та змастити поверхню кожного сочника.
- Запікати у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 20 хвилин.
А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати ніжні сіннабони з найсмачнішою поливкою за рецептом "Телеграфа". Булочки з корицею готуються досить просто, а результат приємно вражає.