Так пекли наші бабусі: рецепт ніжних сочників за ДСТУ

Читать на русском
Автор
687
М’яке, ніжне, розсипчасте тісто та кисло-солодка сирна начинка
М’яке, ніжне, розсипчасте тісто та кисло-солодка сирна начинка. Фото plyashka.com

Смачна та ароматна випічка

Мабуть, усі пам'ятають смак улюбленої маминої чи бабусиної випічки з дитинства. У когось це були ватрушки, у декого — печиво або кекси.

А ще багато хто любив випікати найніжніші ароматні сочники. Одним із таких рецептів поділилися на порталі "Пляшка".

Як приготувати сочники

Інгредієнти:

Тісто

  • борошно – 300-310 г;
  • розпушувач – пакетик;
  • сіль – 1/3 ч. л.;
  • сметана 15-25% — 100 г;
  • цукор – 100 г;
  • ванільний цукор – 1 ч. л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • вершкове масло – 100 г

Начинка

  • сир 5-9% — 150 г;
  • сметана 15-25% — 30 г;
  • цукор – 30-50 г;
  • ванільний цукор – 1 ч. л.;
  • борошно (за потребою) – 20-25 г;
  • білок – 1 шт.

Змащення

  • жовток – 1 шт.;
  • молоко – 1 ч. л.;

Спосіб приготування:

  1. У миску всипати борошно, додати розпушувач.
  2. До сметани додати цукор, ванільний цукор, сіль та яйце. Перемішати суміш до розчинення солі та цукру.
  3. В окремій мисці збити розм'якшене масло, додати яєчно-сметанну суміш і ще пару хвилин все добре збити.
  4. Додати рідку суміш до сухої та швидко замісити ніжне тісто.
  5. Стіл присипати борошном, викласти тісто та округлити його, покласти в пакет і помістити в холодильник.
  6. Тим часом приготувати сирну начинку, змішавши сир, сметану, цукор, ванільний цукор, білок та, за необхідності, борошно.
  7. Розтерти масу до однорідного стану.
  8. Тісто розкотити в пласт завтовшки 6-8 мм і круглою формою діаметром 9-10 см вирізати плескачі.
  9. На одну половинку кожного плескача викласти начинку, розподіливши масу по всіх сочниках.
  10. Загнути одну половинку плескача над сирною начинкою, ніби складаючи його навпіл, сформувавши такий собі відкритий вареник.
  11. Викласти сочники на деко, застелене пергаментом, на невеликій відстані один від одного.
  12. Залишені раніше жовток з молоком змішати та змастити поверхню кожного сочника.
  13. Запікати у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 20 хвилин.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати ніжні сіннабони з найсмачнішою поливкою за рецептом "Телеграфа". Булочки з корицею готуються досить просто, а результат приємно вражає.