Як приготувати різдвяний кекс з журавлиною: рецепт

Читати російською
Автор

Ми підкажемо, як приготувати кекс на святковий стіл

Різдво — це час, коли ми зустрічаємося з близькими, їмо смачну їжу і насолоджуємося святковою атмосферою. Різноманітні десерти — це обов'язковий атрибут будь-якого святкового столу. Вони не тільки смачні, але й поживні, а також допомагають завершити трапезу.

Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт різдвяного кексу з журавлиною. Цей кекс ароматний, солодкий і вологий, він ідеально підійде для святкової вечері.

Інгредієнти:

  • 200 г вершкового масла, м'якого
  • 200 г цукру
  • 4 яйця
  • 300 г борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 чайної ложки кориці
  • 1/2 чайної ложки меленого мускатного горіха
  • 1/2 чайної ложки меленого імбиру
  • 200 г журавлини

Приготування:

  1. Духовку розігрійте до 180 градусів. Форму для кекса (20 см в діаметрі) змастіть маслом і присипте борошном.
  2. У мисці збийте масло з цукром до кремоподібної консистенції. По одному додайте яйця, збиваючи після кожного додавання.
  3. У окремій мисці змішайте борошно, розпушувач, сіль, корицю, мускатний горіх і імбир. Додайте сухі інгредієнти до вологих, перемішуючи до однорідності.
  4. Вмішайте журавлину.
  5. Вилийте тісто в форму для кекса і випікайте в духовці протягом 50-60 хвилин, або до сухої зубочистки.
  6. Дістаньте кекс з духовки і дайте йому охолонути в формі протягом 10 хвилин. Потім вийміть кекс з форми і дайте йому повністю охолонути на решітці.

Порада:

Щоб кекс був більш ароматним, можна додати в тісто 1/2 чайної ложки ванільного екстракту або 1/2 чайної ложки меленого гвоздики.

Рекомендуємо також приготувати яблучний пиріг із заливним кремом.