Розкішний український рецепт картопляного хліба: такий буришник печуть в Карпатах
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Чудова страва, яку можна приготувати вдома
Ми розповідали, як готувати автентичну бурякову закуску — цвіклі. Тепер ділимось рецептом картопляного хліба, який печуть у Карпатах. Він має назву Буришник.
Рецептом поділились на порталі yizhakultura.com. З народної кулінарії буришник потрапив навіть у меню ресторанів, а ще його зовсім нескладно приготувати вдома.
Інгредієнти:
- 800 г вареної картоплі
- 2 курячих яйця
- 160 г борошна кукурудзяного
- 100 г кукурудзяної крупи грубого помелу
- 5 г солі (дрібка)
Спосіб приготування:
- Миємо і чистимо картоплю. Відварюємо у злегка підсоленій воді.
- Зливаємо воду з вареної картоплі, а картоплю скидаємо на сито. Після цього перетираємо картоплю через сито, але не збиваємо блендером.
- Додаємо в картопляне пюре яйця, сіль та кукурудзяне борошно. Добре вимішуємо дерев’яною ложкою. Ділимо на три частини.
- Формуємо палянички вагою по 300 г. Вони повинні бути злегка приплюснутими, висотою до 2 см. Присипаємо кожну паляничку кукурудзяним борошном з усіх боків.
- Смажимо кожну паляничку на чавунній сковорідці у великій кількості смальцю чи олії. Також можна готувати в духовці — запекти при 180 С протягом 30 хвилин, а вже після цього досмажити на сковорідці до 5-10 хвилин, на середньому вогні.
Також вже запечені палянички можна покласти в морозилку, а за потреби розморозити та досмажити 10 хвилин на сковорідці. Також ми розповідали, як приготувати смачний гуцульський салат Шухи.