Розкішний український рецепт картопляного хліба: такий буришник печуть в Карпатах

Читать на русском
Автор
2831
Палянички виходять апетитні, рум’яні
Палянички виходять апетитні, рум’яні. Фото shuba.life

Чудова страва, яку можна приготувати вдома

Ми розповідали, як готувати автентичну бурякову закуску — цвіклі. Тепер ділимось рецептом картопляного хліба, який печуть у Карпатах. Він має назву Буришник.

Рецептом поділились на порталі yizhakultura.com. З народної кулінарії буришник потрапив навіть у меню ресторанів, а ще його зовсім нескладно приготувати вдома.

Інгредієнти:

  • 800 г вареної картоплі
  • 2 курячих яйця
  • 160 г борошна кукурудзяного
  • 100 г кукурудзяної крупи грубого помелу
  • 5 г солі (дрібка)

Спосіб приготування:

  1. Миємо і чистимо картоплю. Відварюємо у злегка підсоленій воді.
  2. Зливаємо воду з вареної картоплі, а картоплю скидаємо на сито. Після цього перетираємо картоплю через сито, але не збиваємо блендером.
  3. Додаємо в картопляне пюре яйця, сіль та кукурудзяне борошно. Добре вимішуємо дерев’яною ложкою. Ділимо на три частини.
  4. Формуємо палянички вагою по 300 г. Вони повинні бути злегка приплюснутими, висотою до 2 см. Присипаємо кожну паляничку кукурудзяним борошном з усіх боків.
  5. Смажимо кожну паляничку на чавунній сковорідці у великій кількості смальцю чи олії. Також можна готувати в духовці — запекти при 180 С протягом 30 хвилин, а вже після цього досмажити на сковорідці до 5-10 хвилин, на середньому вогні.

Також вже запечені палянички можна покласти в морозилку, а за потреби розморозити та досмажити 10 хвилин на сковорідці. Також ми розповідали, як приготувати смачний гуцульський салат Шухи.