Рецепт для розумних, але ледачих кулінарів: унікальний плов-п’ятихвилинка
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ідеальний варіант ситного обіду чи вечері
Ми ділились порадами щодо приготування смачного плову. Зазвичай це багатокомпонентна страва, на яку треба виділяти багато часу.
Однак, є спосіб приготувати його значно швидше. Секрет у тому, щоб замість традиційного м’яса взяти готовий фарш. На смак така страва буде дещо відрізнятись від звичного плову, однак залишиться дуже поживною та апетитною. Рецептом поділились на порталі Pixelinform.
Інгредієнти:
- 600 г м’ясного фаршу
- 1 морква (середніх розмірів)
- 1 цибулина (велика)
- 2 зубчики часнику
- 400 г рису
- 0,25 склянки олії
- 600 мл води (окріп)
- сіль, перець та інші спеції – до смаку
Спосіб приготування:
- Дрібно нарізуємо цибулю, натираємо моркву на великій тертці або нарізуємо соломкою. Чистимо та подрібнюємо часник.
- У сковороду наливаємо олію, викладаємо овочі і обсмажуємо до прозорості цибулі. Додаємо готовий фарш та обсмажуємо на великому вогні до рум'яності.
- Коли м’ясо буде готове, зменшуємо вогонь, додаємо часник та промитий рис. Солимо та перчимо страву до смаку.
- Розчавлюємо кілька додаткових зубчиків часнику ножем. Їх викладаємо зверху на рис.
- Заливаємо страву водою і готуємо під закритою кришкою 15-20 хвилин. Ознака готовності — готовий рис.
Після цього по можливості залишаємо страву ще на 10-15 хвилин під кришкою — якщо вона настоїться, стане ще смачнішою. Також ми розповідали, як смачно тушкувати капусту.