Рецепт для розумних, але ледачих кулінарів: унікальний плов-п’ятихвилинка

Читать на русском
Автор
1430
Такий плов готується дуже швидко
Такий плов готується дуже швидко. Фото gk-press.if.ua

Ідеальний варіант ситного обіду чи вечері

Ми ділились порадами щодо приготування смачного плову. Зазвичай це багатокомпонентна страва, на яку треба виділяти багато часу.

Однак, є спосіб приготувати його значно швидше. Секрет у тому, щоб замість традиційного м’яса взяти готовий фарш. На смак така страва буде дещо відрізнятись від звичного плову, однак залишиться дуже поживною та апетитною. Рецептом поділились на порталі Pixelinform.

Інгредієнти:

  • 600 г м’ясного фаршу
  • 1 морква (середніх розмірів)
  • 1 цибулина (велика)
  • 2 зубчики часнику
  • 400 г рису
  • 0,25 склянки олії
  • 600 мл води (окріп)
  • сіль, перець та інші спеції – до смаку

Спосіб приготування:

  1. Дрібно нарізуємо цибулю, натираємо моркву на великій тертці або нарізуємо соломкою. Чистимо та подрібнюємо часник.
  2. У сковороду наливаємо олію, викладаємо овочі і обсмажуємо до прозорості цибулі. Додаємо готовий фарш та обсмажуємо на великому вогні до рум'яності.
  3. Коли м’ясо буде готове, зменшуємо вогонь, додаємо часник та промитий рис. Солимо та перчимо страву до смаку.
  4. Розчавлюємо кілька додаткових зубчиків часнику ножем. Їх викладаємо зверху на рис.
  5. Заливаємо страву водою і готуємо під закритою кришкою 15-20 хвилин. Ознака готовності — готовий рис.

Після цього по можливості залишаємо страву ще на 10-15 хвилин під кришкою — якщо вона настоїться, стане ще смачнішою. Також ми розповідали, як смачно тушкувати капусту.