Ці незвичайні коржики замінять і покупний хліб, і лаваш: простий рецепт з борошна та води
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Порадуйте сім’ю новою смачною стравою
Якщо ви вже пекли домашній хліб та італійську чіабатту, тоді потрібно спробувати щось новеньке. Тому спробуємо сьогодні приготувати катламу із зеленню.
Взагалі катлама – це традиційні коржі узбецької кухні, які їдять замість хліба або як самостійну страву з будь-яким напоєм. Рецептів їх дуже багато – з м’ясом, з маком та цукром, проте разом з OBOZ.UA ми приготуємо котлу із зеленню. Такий незвичайний варіант хліба точно здивує та порадує вашу родину.
Як приготувати котлу із зеленню
Інгредієнти:
- пшеничне борошно — 600 г;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- сіль — 1 ч. л.;
- вода — близько 400 мл;
- кріп — 1 пучок;
- зелена цибуля — 1 пучок;
- кінза — 1 пучок;
- крохмаль — 100 г;
- масло вершкове — 150-200 г.
Спосіб приготування:
- У мисці змішуємо борошно, розпушувач та сіль. Все ретельно перемішуємо. Порційно додаємо воду і вимішуємо тісто, поки воно стане еластичним. Накриваємо рушником і даємо йому "відпочити" протягом 30 хвилин.
- Тим часом миємо та подрібнюємо зелень.
- Через зазначений час вимішуємо тісто, розрізаємо на 6 рівних частин і формуємо кульки. П’ять із них викладаємо окремо і накриваємо плівкою.
- Шостий шматок тіста качалкою розкочуємо на поверхні, присипаній крохмалем, змащуємо його розтопленим вершковим маслом і злегка присипаємо крохмалем.
- Зверху на коржик викладаємо подрібнену зелень, формуємо "конверт", змащуючи кожну частину вершковим маслом. Аналогічно діємо з іншими частинами тіста.
- Підготовлені коржики посипаємо їх зверху крохмалем і розкочуємо качалкою. Кожен коржик з двох сторін обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом.
Готову котлу подаємо з ароматною кавою та насолоджуємося. Смачного.