Ці незвичайні коржики замінять і покупний хліб, і лаваш: простий рецепт з борошна та води

Читать на русском
Автор
26815
Швидко, просто та дуже апетитно
Швидко, просто та дуже апетитно. Фото shuba.life

Порадуйте сім’ю новою смачною стравою

Якщо ви вже пекли домашній хліб та італійську чіабатту, тоді потрібно спробувати щось новеньке. Тому спробуємо сьогодні приготувати катламу із зеленню.

Взагалі катлама – це традиційні коржі узбецької кухні, які їдять замість хліба або як самостійну страву з будь-яким напоєм. Рецептів їх дуже багато – з м’ясом, з маком та цукром, проте разом з OBOZ.UA ми приготуємо котлу із зеленню. Такий незвичайний варіант хліба точно здивує та порадує вашу родину.

Як приготувати котлу із зеленню

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно — 600 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • вода — близько 400 мл;
  • кріп — 1 пучок;
  • зелена цибуля — 1 пучок;
  • кінза — 1 пучок;
  • крохмаль — 100 г;
  • масло вершкове — 150-200 г.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо борошно, розпушувач та сіль. Все ретельно перемішуємо. Порційно додаємо воду і вимішуємо тісто, поки воно стане еластичним. Накриваємо рушником і даємо йому "відпочити" протягом 30 хвилин.
  2. Тим часом миємо та подрібнюємо зелень.
  3. Через зазначений час вимішуємо тісто, розрізаємо на 6 рівних частин і формуємо кульки. П’ять із них викладаємо окремо і накриваємо плівкою.
  4. Шостий шматок тіста качалкою розкочуємо на поверхні, присипаній крохмалем, змащуємо його розтопленим вершковим маслом і злегка присипаємо крохмалем.
  5. Зверху на коржик викладаємо подрібнену зелень, формуємо "конверт", змащуючи кожну частину вершковим маслом. Аналогічно діємо з іншими частинами тіста.
  6. Підготовлені коржики посипаємо їх зверху крохмалем і розкочуємо качалкою. Кожен коржик з двох сторін обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом.

Готову котлу подаємо з ароматною кавою та насолоджуємося. Смачного.