Близьких за вуха не відтягнете
Хек – дуже популярна риба на нашій кухні. Вона не тільки смачна та корисна, але ще й бюджетна. Її можна приготувати в духовці з картоплею або зробити з риби незвичайні котлети.
Проте сьогодні разом з OBOZ.UA ми посмажимо хека у клярі. Для приготування смачної та соковитої страви нам знадобиться мінімум інгредієнтів та часу. Така рибка підійде і для сімейної вечері, відмінно вона виглядатиме і на святковому столі. Єдиний недолік страви – вона розлетиться з тарілок миттєво.
Як посмажити хек у клярі
Інгредієнти:
- хек — 600 г;
- майонез — 1 ст. л.;
- пшеничне борошно — 2 ст. л.;
- куряче яйце — 1 шт.;
- сіль — на свій смак;
- рослинна олія — для смаження.
Спосіб приготування:
- Очищаємо хек від луски, ретельно миємо, сушимо, нарізаємо шматочками та солимо до смаку.
- Для приготування кляру змішуємо борошно з яйцем, додаємо майонез і добре перемішуємо. Якщо кляр вийшов занадто густим, додаємо трохи води та перемішуємо до однорідного стану.
- Кожен шматочок риби ми обвалюємо в клярі та викладаємо на розігріту сковороду з рослинною олією. Обсмажуємо рибу з двох сторін до золотистого кольору і викладаємо на серветки, щоб увібралися залишки жиру.
Подаємо хек у клярі як самостійну страву або з улюбленим гарніром та апетитним салатом. Близьким точно сподобається.