Рибка вийде чудовою: приготуйте її за цим рецептом

Читать на русском
Автор
45594
Чудова страва для сімейної вечері
Чудова страва для сімейної вечері. Фото gospodynka.com.ua

Близьких за вуха не відтягнете

Хек – дуже популярна риба на нашій кухні. Вона не тільки смачна та корисна, але ще й бюджетна. Її можна приготувати в духовці з картоплею або зробити з риби незвичайні котлети.

Проте сьогодні разом з OBOZ.UA ми посмажимо хека у клярі. Для приготування смачної та соковитої страви нам знадобиться мінімум інгредієнтів та часу. Така рибка підійде і для сімейної вечері, відмінно вона виглядатиме і на святковому столі. Єдиний недолік страви – вона розлетиться з тарілок миттєво.

Як посмажити хек у клярі

Інгредієнти:

  • хек — 600 г;
  • майонез — 1 ст. л.;
  • пшеничне борошно — 2 ст. л.;
  • куряче яйце — 1 шт.;
  • сіль — на свій смак;
  • рослинна олія — для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Очищаємо хек від луски, ретельно миємо, сушимо, нарізаємо шматочками та солимо до смаку.
  2. Для приготування кляру змішуємо борошно з яйцем, додаємо майонез і добре перемішуємо. Якщо кляр вийшов занадто густим, додаємо трохи води та перемішуємо до однорідного стану.
  3. Кожен шматочок риби ми обвалюємо в клярі та викладаємо на розігріту сковороду з рослинною олією. Обсмажуємо рибу з двох сторін до золотистого кольору і викладаємо на серветки, щоб увібралися залишки жиру.

Подаємо хек у клярі як самостійну страву або з улюбленим гарніром та апетитним салатом. Близьким точно сподобається.