Найкраще, що можна приготувати зі шпрот — пиріг: він вийде фантастичним
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Близькі тепер скуповуватимуть усі шпроти
Зазвичай, якщо в холодильнику є банка шпротів, ми готуємо з ними класичні бутерброди. Але хто міг би подумати, що з цією рибою виходить неймовірний заливний пиріг?
Спробуйте приготувати його за "Бабусиними рецептами" — і ви здивуєтеся. Його пікантний смак вразить у саме серце всіх.
Як приготувати заливний пиріг зі шпротами
ІнгредієнтиДля начинки:
- банку шпротів – 175 г;
- цибуля – 1 шт.;
- курячі яйця – 3 шт.;
- зелень петрушки – на свій смак;
- перець — ½ ч. л.;
- соняшникова олія – 1 ч. л.
Для тесту:
- сметана 15% — 100 г;
- майонез – 3 ст. л.;
- курячі яйця – 2 шт.;
- манка – 100 г;
- борошно — 60 г;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- сіль — ½ ч. л.
Для заливання:
- курячі яйця – 2 шт.;
- сметана – 50 г;
- майонез – 50 г;
- борошно — 1 ст. л. з гіркою;
- сіль — 1/3 ч. л.
Спосіб приготування:
- З банки шпрот зливаємо олію. Рибу перекладаємо в миску та розминаємо вилкою.
- Відварюємо 3 курячі яйця, даємо їм охолонути, чистимо, нарізаємо кубиками та відправляємо в шпроти.
- В отриману масу додаємо подрібнену петрушку. Все солимо і додаємо олію.
- Для приготування тіста в окремій мисці змішуємо сметану, майонез, яйця. Туди ж відправляємо манку, борошно, розпушувач та сіль. Перемішуємо тісто до однорідного стану і відправляємо в змащену рослинною олією форму, розрівнюємо лопаткою. Зверху викладаємо начинку зі шпротів.
- Для приготування заливки в окремій мисці змішуємо яйця, сметану та майонез. Додаємо борошно, сіль, ретельно перемішуємо та заливаємо пиріг. Відправляємо його у розігріту до 190 градусів духовку на 45 хвилин.
До речі, зі шпротами можна приготувати незвичайний салат. Рецепт вам знадобиться, якщо класичний вінегрет або оселедець під "Шубою" вже набридли.