Найкраще, що можна приготувати зі шпрот — пиріг: він вийде фантастичним

Читать на русском
Автор

Близькі тепер скуповуватимуть усі шпроти

Зазвичай, якщо в холодильнику є банка шпротів, ми готуємо з ними класичні бутерброди. Але хто міг би подумати, що з цією рибою виходить неймовірний заливний пиріг?

Спробуйте приготувати його за "Бабусиними рецептами" — і ви здивуєтеся. Його пікантний смак вразить у саме серце всіх.

Як приготувати заливний пиріг зі шпротами

ІнгредієнтиДля начинки:

  • банку шпротів – 175 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • курячі яйця – 3 шт.;
  • зелень петрушки – на свій смак;
  • перець — ½ ч. л.;
  • соняшникова олія – 1 ч. л.

Для тесту:

  • сметана 15% — 100 г;
  • майонез – 3 ст. л.;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • манка – 100 г;
  • борошно — 60 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • сіль — ½ ч. л.

Для заливання:

  • курячі яйця – 2 шт.;
  • сметана – 50 г;
  • майонез – 50 г;
  • борошно — 1 ст. л. з гіркою;
  • сіль — 1/3 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. З банки шпрот зливаємо олію. Рибу перекладаємо в миску та розминаємо вилкою.
  2. Відварюємо 3 курячі яйця, даємо їм охолонути, чистимо, нарізаємо кубиками та відправляємо в шпроти.
  3. В отриману масу додаємо подрібнену петрушку. Все солимо і додаємо олію.
  4. Для приготування тіста в окремій мисці змішуємо сметану, майонез, яйця. Туди ж відправляємо манку, борошно, розпушувач та сіль. Перемішуємо тісто до однорідного стану і відправляємо в змащену рослинною олією форму, розрівнюємо лопаткою. Зверху викладаємо начинку зі шпротів.
  5. Для приготування заливки в окремій мисці змішуємо яйця, сметану та майонез. Додаємо борошно, сіль, ретельно перемішуємо та заливаємо пиріг. Відправляємо його у розігріту до 190 градусів духовку на 45 хвилин.

До речі, зі шпротами можна приготувати незвичайний салат. Рецепт вам знадобиться, якщо класичний вінегрет або оселедець під "Шубою" вже набридли.