Замість набридлої "шуби": надзвичайний святковий рулет з оселедцем

Читать на русском
Автор

Ця закуска, на відміну від "шуби", має вишуканий вигляд

Ми розповідали, як із оселедцем приготувати апетитний салат. Ще одна цікава закуска — буряковий рулет. Через поєднання овоча з рибою він може чимось нагадувати шубу, однак набагато смачніший і вишуканіший.

Його можна подати як окрему страву або викласти як частину рибного асорті. Рецептом поділились на порталі SHUBA.

Інгредієнти:

  • 250 г вареного буряка;
  • 3 курячих яйця;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 80 г борошна;
  • 200 г філе оселедця;
  • 300 г вершкового сиру;
  • 20 г зеленої цибулі;
  • чорний мелений перець до смаку
  • 4 гілочки кропу.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо варений буряк і натираємо його на середню терку. Відділяємо яєчні білки від жовтків.
  2. Збиваємо білки з сіллю до стійкої піни. Додаємо до жовтків олію, буряк, борошно і перемішуємо.
  3. Порціями вводимо збиті білки і вимішуємо масу до однорідності. Застеляємо деко пергаментом.
  4. Викладаємо на нього бурякову масу і розрівнюємо. Випікаємо в розігрітій до 180°C духовці 10-12 хвилин. Охолоджуємо корж.
  5. Для начинки додаємо до вершкового сиру подрібнений кріп і перемішуємо. Рівномірно наносимо масу на охолоджений буряковий корж.
  6. З одного боку коржа викладаємо філе оселедця і зелену цибулю. За допомогою пергаменту загортаємо рулет. Кладемо рулет в холодильник на 2 години.

Після цього залишається нарізати рулет скибочками і подати його до столу. також ми ділились рецептом смачного маринаду для оселедця.