Мало хто знає про цей спосіб приготування тіста: вашим пиріжкам буде заздрити вся вулиця
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Секрет у тому, щоб прибрати його в холодильник
Ми розповідали, як на Масляну приготувати дуже смачні вареники. Ще один атрибут свята — пиріжки, їх можна готувати різноманітними способами.
Розповідаємо про цікавий спосіб приготування дріжджового тіста на смажені пиріжечки. На відміну від класичного рецепту, його слід лишити не в теплому місці, а в холодильнику. Завдяки цьому вироби з тіста будуть особливо м’якими та апетитними. Рецептом поділились на порталі "Господинька".
Інгредієнти:
- Кип'ячена вода — 200 мл
- Окріп — 200 мл
- Борошно — 500 — 550 г
- Сіль — 1 ч. ложка без верху
- Цукор — 1 ст. ложка
- Дріжджі сухі — 1 ст. ложка
- Рослинна олія — 0,5 склянки
Спосіб приготування:
- Виливаємо в чашу теплу кип'ячену воду, додаємо сіль, трохи цукру та розмішуємо. Висипаємо сюди 1/3 частину від усього обсягу просіяного борошна.
- Замішуємо тісто за консистенцією як на оладки. Поступово вливаємо в чашу одну склянку окропу. Постійно розмішуємо тісто, щоб не утворилося грудочок.
- Висипаємо сюди столову ложку сухих дріжджів (7 г). Розмішуємо і даємо цій опарі постояти 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
- Додаємо в тісто олію. Висипаємо сюди борошно, що залишилося, і замішуємо тісто прямо в чаші.
- Накриваємо чашу з тістом кришкою або харчовою плівкою. Прибираємо підходити в холодильник на 2,5 — 3 години.
- Обминаємо тісто і залишаємо за кімнатної температури на 10-15 хвилин. Викладаємо тісто на робочу поверхню та обминаємо.
Після цього можна формувати пиріжки і обсмажувати їх на сковороді. Тісто виходить м’якеньке і дуже смачне. Також ми ділились рецептом апетитних млинців.