Мало хто знає про цей спосіб приготування тіста: вашим пиріжкам буде заздрити вся вулиця

Читати російською
Автор

Секрет у тому, щоб прибрати його в холодильник

Ми розповідали, як на Масляну приготувати дуже смачні вареники. Ще один атрибут свята — пиріжки, їх можна готувати різноманітними способами.

Розповідаємо про цікавий спосіб приготування дріжджового тіста на смажені пиріжечки. На відміну від класичного рецепту, його слід лишити не в теплому місці, а в холодильнику. Завдяки цьому вироби з тіста будуть особливо м’якими та апетитними. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • Кип'ячена вода — 200 мл
  • Окріп — 200 мл
  • Борошно — 500 — 550 г
  • Сіль — 1 ч. ложка без верху
  • Цукор — 1 ст. ложка
  • Дріжджі сухі — 1 ст. ложка
  • Рослинна олія — 0,5 склянки

Спосіб приготування:

  1. Виливаємо в чашу теплу кип'ячену воду, додаємо сіль, трохи цукру та розмішуємо. Висипаємо сюди 1/3 частину від усього обсягу просіяного борошна.
  2. Замішуємо тісто за консистенцією як на оладки. Поступово вливаємо в чашу одну склянку окропу. Постійно розмішуємо тісто, щоб не утворилося грудочок.
  3. Висипаємо сюди столову ложку сухих дріжджів (7 г). Розмішуємо і даємо цій опарі постояти 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
  4. Додаємо в тісто олію. Висипаємо сюди борошно, що залишилося, і замішуємо тісто прямо в чаші.
  5. Накриваємо чашу з тістом кришкою або харчовою плівкою. Прибираємо підходити в холодильник на 2,5 — 3 години.
  6. Обминаємо тісто і залишаємо за кімнатної температури на 10-15 хвилин. Викладаємо тісто на робочу поверхню та обминаємо.

Після цього можна формувати пиріжки і обсмажувати їх на сковороді. Тісто виходить м’якеньке і дуже смачне. Також ми ділились рецептом апетитних млинців.