Мало хто знає про цей спосіб приготування тіста: вашим пиріжкам буде заздрити вся вулиця

Читать на русском
Автор
5199
На це тісто доведеться потратити трохи часу, але результат того вартий
На це тісто доведеться потратити трохи часу, але результат того вартий. Фото shuba.life

Секрет у тому, щоб прибрати його в холодильник

Ми розповідали, як на Масляну приготувати дуже смачні вареники. Ще один атрибут свята — пиріжки, їх можна готувати різноманітними способами.

Розповідаємо про цікавий спосіб приготування дріжджового тіста на смажені пиріжечки. На відміну від класичного рецепту, його слід лишити не в теплому місці, а в холодильнику. Завдяки цьому вироби з тіста будуть особливо м’якими та апетитними. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • Кип'ячена вода — 200 мл
  • Окріп — 200 мл
  • Борошно — 500 — 550 г
  • Сіль — 1 ч. ложка без верху
  • Цукор — 1 ст. ложка
  • Дріжджі сухі — 1 ст. ложка
  • Рослинна олія — 0,5 склянки

Спосіб приготування:

  1. Виливаємо в чашу теплу кип'ячену воду, додаємо сіль, трохи цукру та розмішуємо. Висипаємо сюди 1/3 частину від усього обсягу просіяного борошна.
  2. Замішуємо тісто за консистенцією як на оладки. Поступово вливаємо в чашу одну склянку окропу. Постійно розмішуємо тісто, щоб не утворилося грудочок.
  3. Висипаємо сюди столову ложку сухих дріжджів (7 г). Розмішуємо і даємо цій опарі постояти 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
  4. Додаємо в тісто олію. Висипаємо сюди борошно, що залишилося, і замішуємо тісто прямо в чаші.
  5. Накриваємо чашу з тістом кришкою або харчовою плівкою. Прибираємо підходити в холодильник на 2,5 — 3 години.
  6. Обминаємо тісто і залишаємо за кімнатної температури на 10-15 хвилин. Викладаємо тісто на робочу поверхню та обминаємо.

Після цього можна формувати пиріжки і обсмажувати їх на сковороді. Тісто виходить м’якеньке і дуже смачне. Також ми ділились рецептом апетитних млинців.