М’яке тісто, що не рветься і тягнеться: вареники будете готувати тільки за цим рецептом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 21024
![Страви на основі цього тіста будуть дуже смачними](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/a/d8/0aaf3864-5291fd8c9850da24612e6776e22f3d8a.jpeg?v=0176_1)
Таке тісто ідеальне для пельменів та вареників
Ми розповідали, як покращити смак начинки для вареників. Тепер ділимось рецептом надзвичайно вдалого тіста для цієї страви. Воно виходить м’яке, смачне та еластичне — ідеальне для вареників на Масляну-2024.
Ліпити з такого тіста вареники та пельмені стане суцільним задоволенням. Як приготувати тісто для вареників, що не липне до рук та не рветься, розповіли на порталі "1 хвилина".
Інгредієнти:
- 3 склянки борошна;
- 1 склянка води;
- 1 яйце;
- 3 столові ложки олії;
- 0,5 чайної ложки солі.
Спосіб приготування:
- Просійте борошно у велику миску. Додайте сіль й перемішайте.
- Яйце розбийте в окрему мисочку. Збийте виделкою. Перелийте його в невеликий отвір, який зробіть у борошні.
- Влийте олію. Розмішайте суміш виделкою. Не намагайтеся замішувати тісто на цьому етапі. Просто все змішайте виделкою.
- Закип'ятіть воду. Відміряйте склянку окропу. Відразу ж перелийте його до борошна, постійно перемішуючи масу. Робіть це у кухонній рукавичці, щоб не обпекти руку. Продовжуйте збивати виделкою.
- Навіть якщо здаватиметься, що тісто сухе, все одно більше води не доливайте. Коли суміш трішки прохолоне, приступайте до замішування руками.
- Тісто має стати однорідним. Викладіть його на робочу поверхню й продовжуйте вимішувати.
- Тісто вийде м'яким, еластичним, не липнутиме до рук, тож борошно додавати не доведеться. Зберіть масу докупи, сформувавши кулю.
- Накрийте рушником і залиште "перепочити" на 20 хвилин. Цей час потрібен тісту для розвитку клейковини.
Після цього воно легко розкочуватиметься, не буде липнути чи рватися. А ще вироби з нього не втратять своїх еластичних властивостей після розморожування. Також ми ділились рецептом особливо смачних млинців.