М’яке тісто, що не рветься і тягнеться: вареники будете готувати тільки за цим рецептом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 21042
Таке тісто ідеальне для пельменів та вареників
Ми розповідали, як покращити смак начинки для вареників. Тепер ділимось рецептом надзвичайно вдалого тіста для цієї страви. Воно виходить м’яке, смачне та еластичне — ідеальне для вареників на Масляну-2024.
Ліпити з такого тіста вареники та пельмені стане суцільним задоволенням. Як приготувати тісто для вареників, що не липне до рук та не рветься, розповіли на порталі "1 хвилина".
Інгредієнти:
- 3 склянки борошна;
- 1 склянка води;
- 1 яйце;
- 3 столові ложки олії;
- 0,5 чайної ложки солі.
Спосіб приготування:
- Просійте борошно у велику миску. Додайте сіль й перемішайте.
- Яйце розбийте в окрему мисочку. Збийте виделкою. Перелийте його в невеликий отвір, який зробіть у борошні.
- Влийте олію. Розмішайте суміш виделкою. Не намагайтеся замішувати тісто на цьому етапі. Просто все змішайте виделкою.
- Закип'ятіть воду. Відміряйте склянку окропу. Відразу ж перелийте його до борошна, постійно перемішуючи масу. Робіть це у кухонній рукавичці, щоб не обпекти руку. Продовжуйте збивати виделкою.
- Навіть якщо здаватиметься, що тісто сухе, все одно більше води не доливайте. Коли суміш трішки прохолоне, приступайте до замішування руками.
- Тісто має стати однорідним. Викладіть його на робочу поверхню й продовжуйте вимішувати.
- Тісто вийде м'яким, еластичним, не липнутиме до рук, тож борошно додавати не доведеться. Зберіть масу докупи, сформувавши кулю.
- Накрийте рушником і залиште "перепочити" на 20 хвилин. Цей час потрібен тісту для розвитку клейковини.
Після цього воно легко розкочуватиметься, не буде липнути чи рватися. А ще вироби з нього не втратять своїх еластичних властивостей після розморожування. Також ми ділились рецептом особливо смачних млинців.