Розсипчасте пісне печиво за копійки: дешевшого рецепта не знайдете

Читать на русском
Автор

Рецепт найпростішого печива без яєць та масла

Ми розповідали, як приготувати особливо апетитний яблучний пиріг "Невидимка". Якщо ви шукаєте пісний рецепт солодощів до чаю, зверніть увагу на старі і прості рецепти, просто як наступний.

Простим рецептом печива на помідорному розсолі поділились на порталі cookpad.com. Воно виходить розсипчастим і дуже смачним, а ще його можна приготувати дуже дешево. Там немає дорожчих компонентів, як масло чи яйця — лише пісні, тож його можна їсти у Великий піст 2024. Ви можете використовувати будь-який вид розсолу, але якщо він дуже солоний, збільшіть кількість цукру в рецепті. Печиво при випіканні може мати запах аміаку, однак готове печиво цього запаху немає.

Інгредієнти:

  • 12 ст. л. розсолу з помідорів
  • 12 ст. л. олії
  • 7 ст. л. цукру
  • 380-400 г борошна
  • 3 г амонію
  • солодкий чай для змащення
  • будь-які подрібнені горіхи для посипки

Спосіб приготування:

  1. Для тіста змішуємо розсіл, цукор та олію. Додаємо борошно з амонієм і замішуємо тісто.
  2. Формуємо кулю з тіста, загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на 20 хвилин. Воно повинне відпочити та стабілізуватись.
  3. Розкочуємо охолоджене тісто в пласт завтовшки 5 мм. Вирізаємо заготовки формочкою чи просто склянкою (будуть кружечки).
  4. Викладаємо заготовки на деко з пергаментом. Змащуємо печиво солодким чаєм.
  5. Посипаємо горішками. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при 180°C близько 10 хвилин.

Дайте печиву трохи охолонути — і можна куштувати. Також ми ділились рецептом оригінального "рідкого" медовика.