Розсипчасте пісне печиво за копійки: дешевшого рецепта не знайдете
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 16702
Рецепт найпростішого печива без яєць та масла
Ми розповідали, як приготувати особливо апетитний яблучний пиріг "Невидимка". Якщо ви шукаєте пісний рецепт солодощів до чаю, зверніть увагу на старі і прості рецепти, просто як наступний.
Простим рецептом печива на помідорному розсолі поділились на порталі cookpad.com. Воно виходить розсипчастим і дуже смачним, а ще його можна приготувати дуже дешево. Там немає дорожчих компонентів, як масло чи яйця — лише пісні, тож його можна їсти у Великий піст 2024. Ви можете використовувати будь-який вид розсолу, але якщо він дуже солоний, збільшіть кількість цукру в рецепті. Печиво при випіканні може мати запах аміаку, однак готове печиво цього запаху немає.
Інгредієнти:
- 12 ст. л. розсолу з помідорів
- 12 ст. л. олії
- 7 ст. л. цукру
- 380-400 г борошна
- 3 г амонію
- солодкий чай для змащення
- будь-які подрібнені горіхи для посипки
Спосіб приготування:
- Для тіста змішуємо розсіл, цукор та олію. Додаємо борошно з амонієм і замішуємо тісто.
- Формуємо кулю з тіста, загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на 20 хвилин. Воно повинне відпочити та стабілізуватись.
- Розкочуємо охолоджене тісто в пласт завтовшки 5 мм. Вирізаємо заготовки формочкою чи просто склянкою (будуть кружечки).
- Викладаємо заготовки на деко з пергаментом. Змащуємо печиво солодким чаєм.
- Посипаємо горішками. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при 180°C близько 10 хвилин.
Дайте печиву трохи охолонути — і можна куштувати. Також ми ділились рецептом оригінального "рідкого" медовика.