Смачнішої запіканки без м’яса не існує: рецепт соковитої картоплі за копійки

Читать на русском
Автор

Рецепт, який не потребує багато часу і грошей

Якщо ви в пошуках ідеальної бюджетної вечері, спробуйте приготувати цю запіканку з картоплі з ніжним вершковим смаком, для якої навіть м’яса не потрібно.

Якщо відварити картоплю заздалегідь, страва спечеться за 40 хвилин. Про це розповіли на порталі "1 хвилина".

Як приготувати запіканку з картоплі

Інгредієнти:

  • картопля 8-9 шт;
  • вершкове масло — 130 г;
  • сметана — 2 ст. л.;
  • часник — 4 зубчики;
  • твердий сир — 70 г;
  • сіль - 1/3 ч. л.;
  • петрушка або кріп — пучок;
  • сіль — 1/3 ч. л.;
  • спеції — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Виймаємо з холодильника вершкове масло — воно повинне бути м’яким. Відварюємо до готовності картоплю. Натираємо сир та перекладаємо в окрему тарілку.
  2. До сиру додаємо вершкове масло і подрібнений часник. Солимо, кладемо сметану. Ретельно перемішуємо. Подрібнюємо зелень.
  3. Нарізаємо картоплю не тонкими кружальцями. Змащуємо форму для випікання маслом і викладаємо картоплю. Розподіляємо вершково-часникову заправку.
  4. Розігріваємо духовку до 220 градусів і ставимо картоплю випікатися приблизно на 30 хвилин.
  5. Подаємо страву з зеленню.

Раніше "Телеграф" ділився хитрощами у приготуванні дерунів. Ми поділилися секретами, завдяки яким ви станете королем ції страви.