Для ідеальної глазурі: скільки цукру йде на один яєчний білок

Читать на русском
Автор
26113
Відома ідеальна пропорція для пасок Новина оновлена 02 квітня 2024, 14:25
Відома ідеальна пропорція для пасок. Фото ТСН.ua

Класичний рецепт глазурі на Великдень

Скоро Великдень, а це означає, що пора збирати рецепти для свята. Ми розповідали, як приготувати смачну паску з "нічною" опарою і навіть ділились рецептом вегетеріанської пасочки.

Ще одна важлива деталь — глазур на пасхальну випічку. Існує чимало видів глазурі, та найбільш класичною вважається білкова. У ній всього три інгредієнти, та й готувати її зовсім нескладно. Головне — дотримати чітку пропорцію цукрової пудри до яєчного білка. Telegraf розповідає, як це зробити.

Інгредієнти:

  • 1 білок
  • 150 грамів цукрової пудри
  • 0,5 столової ложки лимонного соку

Спосіб приготування:

  1. Відділяємо білок від жовтка. Важливо, щоб до білка не потрапило жодної краплі жовтка. Також важливо, щоб весь посуд та інструменти, якими ви будете торкатись до білка, були абсолютно чистими та сухими.
  2. Білок збиваємо до м'яких піків. Продовжуючи збивати, варто невеликими порціями додаємо цукрову пудру.
  3. Після цукрової пудри додаємо лимонний сік. Збиваємо до тугої маси. Одразу наносимо на остиглі паски.

Така глазур повинна застигнути на пасках. Якщо ж цей варіант для вас занадто заморочний, зверніть увагу на глазур на сухому молоці, яку можна приготувати всього за 30 секунд.