Цей пиріг із вишнею стане вашим улюбленим десертом: як його приготувати з листкового тіста
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Близькі проситимуть добавки кілька разів
Пиріг з вишнею — неймовірно смачний десерт, який люблять навіть діти. Проте не всі вміють його готувати. Цей сметанний тортик неймовірно смачний, але не надто солодкий. Гості точно проситимуть у вас рецепт.
Він не дорогий та зовсім не складний у приготуванні. Можна придбати готове листкове тісто, або його нескладно зробити власноруч. Рецептом поділилися на cookorama.
Як приготувати пиріг з вишні
Інгредієнти для тіста (на 10 порцій):
- борошно пшеничне — 125 г;
- масло вершкове — 100 г;
- жовтки яєчні — 2 шт;
- оцет (9 %) — 12 мл;
- сметана жирна — 50 г.
Інгредієнти для начинки:
- вишня без кісточки заморожена — 300 г;
- цукор — 100 г;
- крохмаль кукурудзяний — 80 г;
- білки яєчні — 2 шт.
Спосіб приготування:
- Завчасно масло кладемо у морозильну камеру. Коли воно стане дуже твердим, нарізаємо його і розтираємо разом з просіяним борошном.
- Жовтки перемішуємо зі сметаною та оцтом і додаємо до крихти з масла і борошна. Місимо тісто. З’єднуємо в одну велику кулю і загортаємо у плівку. Кладемо у холодильник на 12 годин.
- Розрізаємо тісто на дві частини. Кожну розкочуємо у пласт розміром 25х35 см. Найкраще робити це на пергаменті.
- Викладаємо одну частину тіста у форму. Збиваємо міксером білки з цукром. Повинна вийти стійка піна. Викладаємо білкову масу на пласт тіста, а наверх — заморожену вишню виделкою чи ложкою втиснути її у білки.
- Накриваємо другою частиною тіста і проколюємо виделкою багато разів. Випікаємо при температурі 200 градусів 20-25 хвилин.
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати яблучний пиріг. Ми поділилися простим рецептом.