Цей пиріг із вишнею стане вашим улюбленим десертом: як його приготувати з листкового тіста

Читать на русском
Автор
10644
На смак він неймовірно ніжний
На смак він неймовірно ніжний. Фото cookorama.com.ua

Близькі проситимуть добавки кілька разів

Пиріг з вишнею — неймовірно смачний десерт, який люблять навіть діти. Проте не всі вміють його готувати. Цей сметанний тортик неймовірно смачний, але не надто солодкий. Гості точно проситимуть у вас рецепт.

Він не дорогий та зовсім не складний у приготуванні. Можна придбати готове листкове тісто, або його нескладно зробити власноруч. Рецептом поділилися на cookorama.

Як приготувати пиріг з вишні

Інгредієнти для тіста (на 10 порцій):

  • борошно пшеничне — 125 г;
  • масло вершкове — 100 г;
  • жовтки яєчні — 2 шт;
  • оцет (9 %) — 12 мл;
  • сметана жирна — 50 г.

Інгредієнти для начинки:

  • вишня без кісточки заморожена — 300 г;
  • цукор — 100 г;
  • крохмаль кукурудзяний — 80 г;
  • білки яєчні — 2 шт.

Спосіб приготування:

  1. Завчасно масло кладемо у морозильну камеру. Коли воно стане дуже твердим, нарізаємо його і розтираємо разом з просіяним борошном.
  2. Жовтки перемішуємо зі сметаною та оцтом і додаємо до крихти з масла і борошна. Місимо тісто. З’єднуємо в одну велику кулю і загортаємо у плівку. Кладемо у холодильник на 12 годин.
  3. Розрізаємо тісто на дві частини. Кожну розкочуємо у пласт розміром 25х35 см. Найкраще робити це на пергаменті.
  4. Викладаємо одну частину тіста у форму. Збиваємо міксером білки з цукром. Повинна вийти стійка піна. Викладаємо білкову масу на пласт тіста, а наверх — заморожену вишню виделкою чи ложкою втиснути її у білки.
  5. Накриваємо другою частиною тіста і проколюємо виделкою багато разів. Випікаємо при температурі 200 градусів 20-25 хвилин.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати яблучний пиріг. Ми поділилися простим рецептом.