Зметуть за лічені хвилини: готуємо пісні картопляні зрази

Читати російською
Автор

Такої смакоти ви ще не куштували

Для християн зараз триває піст до Великодня, і чимало людей дотримується певних обмежень в їжі. Вони не споживають м'яса та молочних продуктів, тож готують пісні страви. Нещодавно ми розповідали, як приготувати тушковані овочі без м'яса. Тепер дізнайтеся рецепт пісних картопляних зраз.

Шеф-кухар Ліза Глінська поділилась у своєму інстаграмі рецептом смачних картопляних зраз з грибами. Їх дуже просто робити та для цього не потрібно багато часу.

Інгредієнти

Для тіста:

  • картопля — 6-8 шт.;
  • кукурудзяний крохмаль — 4 ст. л.;
  • картопляний бульйон — 4 ст. л.;
  • дрібка солі.

Для начинки:

  • гриби — 8-9 шт.;
  • цибуля — 1шт.;
  • сіль, перець — за смаком;
  • рослинна олія;
  • манна крупа або панірувальні сухарі.

Спосіб приготування

  1. Почистіть 6-8 картоплин та зваріть їх у посоленій воді. Злийте з місткості воду, залишивши десь 100 мілілітрів.
  2. Робимо з картоплі пюре, без використання масла чи молока.
  3. Кладемо пюре в місткість та перемішуємо з кукурудзяним крохмалем.
  4. Після цього вносимо в місткість воду, яка залишилась після варіння картоплі. Все перемішуємо.
  5. Тісто повинно не липнути, тоді його можна використовувати.
  6. Тим часом обсмажуємо гриби з цибулею, додаємо сіль та перець. Відкладаємо, щоб охолодилися.
  7. Перед формуванням зраз треба треба змочувати руки, так буде простіше їх ліпити.
  8. З тіста треба формувати невеличкі коржі, класти туди начинку та заліплювати.
  9. Смажте зрази до появи скоринки на рослинній олії. Смачного.

Раніше "Телеграф" писав рецепт незвичного чизкейку з червоною рибою. Підготуйте солоний крекер, руколу, оливкову олію, червону рибу та вершковий сир. Там немає нічого складного.