Зметуть за лічені хвилини: готуємо пісні картопляні зрази
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Такої смакоти ви ще не куштували
Для християн зараз триває піст до Великодня, і чимало людей дотримується певних обмежень в їжі. Вони не споживають м'яса та молочних продуктів, тож готують пісні страви. Нещодавно ми розповідали, як приготувати тушковані овочі без м'яса. Тепер дізнайтеся рецепт пісних картопляних зраз.
Шеф-кухар Ліза Глінська поділилась у своєму інстаграмі рецептом смачних картопляних зраз з грибами. Їх дуже просто робити та для цього не потрібно багато часу.
Інгредієнти
Для тіста:
- картопля — 6-8 шт.;
- кукурудзяний крохмаль — 4 ст. л.;
- картопляний бульйон — 4 ст. л.;
- дрібка солі.
Для начинки:
- гриби — 8-9 шт.;
- цибуля — 1шт.;
- сіль, перець — за смаком;
- рослинна олія;
- манна крупа або панірувальні сухарі.
Спосіб приготування
- Почистіть 6-8 картоплин та зваріть їх у посоленій воді. Злийте з місткості воду, залишивши десь 100 мілілітрів.
- Робимо з картоплі пюре, без використання масла чи молока.
- Кладемо пюре в місткість та перемішуємо з кукурудзяним крохмалем.
- Після цього вносимо в місткість воду, яка залишилась після варіння картоплі. Все перемішуємо.
- Тісто повинно не липнути, тоді його можна використовувати.
- Тим часом обсмажуємо гриби з цибулею, додаємо сіль та перець. Відкладаємо, щоб охолодилися.
- Перед формуванням зраз треба треба змочувати руки, так буде простіше їх ліпити.
- З тіста треба формувати невеличкі коржі, класти туди начинку та заліплювати.
- Смажте зрази до появи скоринки на рослинній олії. Смачного.
Раніше "Телеграф" писав рецепт незвичного чизкейку з червоною рибою. Підготуйте солоний крекер, руколу, оливкову олію, червону рибу та вершковий сир. Там немає нічого складного.