Хочеш — ложкою, хочеш — на хліб: легендарна універсальна закуска "Білочка"

Читать на русском
Автор

Закуска виходить ситною та дещо пікантною

Ми розповідали, як приготувати апетитну намазку на хліб з оселедцем. Тепер розповідаємо, як приготувати ситну закуску "Білочка". Багато хто пам’ятає цей салат, який можна мастити на хліб.

Ще й рецепт максимально простий. Замість майонезу можна використовувати сметану або йогурт. До намазки можна додати інші інгредієнти, наприклад, тертий огірок, дрібно накришену зелену цибулю тощо. Рецептом закуски "Білочка" поділились на порталі "1 хвилина".

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • сіль до смаку
  • перець до смаку
  • 1 хліб
  • 2 плавлені сирки
  • 3 зубчики часнику
  • 3 ст. ложки майонезного соусу
  • кріп — для подачі

Спосіб приготування:

  1. Змащуємо терку рослинною олією. Натираємо на дрібній терці плавлений сирок. Можна за 15 хвилин до натирання покласти його в морозильну камеру — так подрібнення буде простішим.
  2. Паралельно відварюємо яйця накруто протягом 8-10 хвилин після закипання води. Охолоджуємо та звільняємо від шкаралупи.
  3. Натираємо на дрібній терці відварені яйця. Додаємо до сиру і яєць пропущений через прес часник.
  4. Також додаємо сіль, чорний мелений перець та майонез. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
  5. Нарізаємо хліб невеликими скибочками. Обсмажуємо хліб на сухій сковороді до рум'яності.
  6. Мастимо хліб підготовленою намазкою. Посипаємо зверху подрібненою зеленню кропу.

Цю закуску можна їсти і як намазку, і як звичайний салат. Також ми ділились рецептом чудового салату "Буковина".