Для салатів – 20 см, а для засолювання – менше: як правильно вибрати огірки

Читать на русском
Автор

Ви повернетеся додому з "правильними" огірками

Без огірків на нашій кухні нікуди. Ми готуємо з ними різноманітні салати та консервуємо їх на зиму.

Виявляється, огірки для салатів та для консервування різняться. Разом із ProstoWay розповімо, як правильно їх обрати.

Як вибрати огірки для засолювання та консервації

Вибирати огірки для засолювання та консервування потрібно ретельно — інакше вони виявляться із щільною шкіркою, порожніми в середині, а при засолюванні розм’якнуть і не хрумтітимуть. Тому дуже важливо правильно вибрати їх.

При покупці огірків варто звертати увагу на такі фактори:

  • шкірка огірків повинна бути і не тонкою, і не товстою;
  • шипи чи колючки повинні бути темними. А ось для малосольних огірків краще вибирати плоди з дрібними та світлими голочками;
  • звертайте увагу на горбки або бульбашки — чим їх більше, тим більше хрустким і щільним буде огірок;
  • також варто звернути увагу до розміру огірка. Якщо йдеться про корнішони, то вони повинні бути не більше 10 см. Загалом огірки для засолювання не повинні бути більше 12-15 см;
  • варто також пам’ятати, що для засолювання не підходять ранні сорти огірків. Чим довший термін дозрівання, тим краще.

Як вибрати огірки для салату

Тут все набагато простіше — як правило, для салатів підходять ранні та навіть суперранні сорти. У них повинні практично бути відсутні горбки та шипи.

За розміром огірки для салатів можуть бути різної довжини і 20 см, і навіть більше. Крім того, вважається, що чим довше огірок, тим тоншим буде його шкірка — цей фактор дуже важливий для приготування свіжих салатів.

До речі, можна замаринувати огірки та взимку готувати з ними різні салати. Головне – вибрати їх правильно.