Домашній лимонад за 20 хвилин: простий рецепт освіжаючого напою
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Процес приготування лимонаду вдома досить простий та швидкий
Лимонад існує в незліченних варіаціях, але класичний рецепт залишається одним із найпопулярніших і найулюбленіших у всьому світі. Цей освіжаючий напій ідеально підходить для спекотних літніх днів, втамовуючи спрагу та даруючи приємне почуття прохолоди. У поєднанні з легким приготуванням та натуральними інгредієнтами, класичний лимонад, як і раніше, утримує лідируючі позиції серед літніх напоїв.
Рецептом його приготування поділилася на своєму кулінарному YouTube-каналі Олена Драган. Такий напій вийде набагато смачніше та корисніше, ніж "магазинні", тому що не містить консервантів та барвників.
Як приготувати домашній лимонад за 20 хвилин
Інгредієнти:
- 5-7 лимонів;
- 1 склянка цукру;
- 5-6 склянок звичайної води;
- м’ята та лід (за бажанням).
Спосіб приготування
- Промийте лимони під проточною водою, облийте їх окропом і протріть рушником. Натріть цедру, знімаючи верхній шар таким чином, щоб біла підкірка залишалася неушкодженою.
- В окремій мисці змішайте цедру лимона та цукор, ретельно перемішайте, щоб цукор змінив свій колір на жовтий. А з лимонів видавіть сік, якщо немає соковидавлювача, тоді скористайтеся ложкою.
- У миску з цукром та цедрою додайте одну склянку теплої води та ретельно перемішайте інгредієнти, щоб цукор повністю розчинився. Додайте туди лимонний сік та ще 5 склянок води.
- Пропустіть лимонад через сито, щоб позбавитися великих частинок лимонаду. Напій готовий. Додайте в нього шматочки лимона, гілочки м’яти й залиште в холодильнику до повного остигання.
"Телеграф" писав раніше, як зробити справжнє морозиво вдома. Воно вийде не лише смачним, а й дуже корисним.