Домашній лимонад за 20 хвилин: простий рецепт освіжаючого напою

Читать на русском
Автор
829
Як приготувати домашній лимонад Новина оновлена 18 травня 2024, 17:25
Як приготувати домашній лимонад. Фото Meta.ua

Процес приготування лимонаду вдома досить простий та швидкий

Лимонад існує в незліченних варіаціях, але класичний рецепт залишається одним із найпопулярніших і найулюбленіших у всьому світі. Цей освіжаючий напій ідеально підходить для спекотних літніх днів, втамовуючи спрагу та даруючи приємне почуття прохолоди. У поєднанні з легким приготуванням та натуральними інгредієнтами, класичний лимонад, як і раніше, утримує лідируючі позиції серед літніх напоїв.

Рецептом його приготування поділилася на своєму кулінарному YouTube-каналі Олена Драган. Такий напій вийде набагато смачніше та корисніше, ніж "магазинні", тому що не містить консервантів та барвників.

Як приготувати домашній лимонад за 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 5-7 лимонів;
  • 1 склянка цукру;
  • 5-6 склянок звичайної води;
  • м’ята та лід (за бажанням).

Спосіб приготування

  1. Промийте лимони під проточною водою, облийте їх окропом і протріть рушником. Натріть цедру, знімаючи верхній шар таким чином, щоб біла підкірка залишалася неушкодженою.
  2. В окремій мисці змішайте цедру лимона та цукор, ретельно перемішайте, щоб цукор змінив свій колір на жовтий. А з лимонів видавіть сік, якщо немає соковидавлювача, тоді скористайтеся ложкою.
  3. У миску з цукром та цедрою додайте одну склянку теплої води та ретельно перемішайте інгредієнти, щоб цукор повністю розчинився. Додайте туди лимонний сік та ще 5 склянок води.
  4. Пропустіть лимонад через сито, щоб позбавитися великих частинок лимонаду. Напій готовий. Додайте в нього шматочки лимона, гілочки м’яти й залиште в холодильнику до повного остигання.

"Телеграф" писав раніше, як зробити справжнє морозиво вдома. Воно вийде не лише смачним, а й дуже корисним.