Сковорода та три інгредієнти: незвичайний рецепт полуничного варення

Читать на русском
Автор
Полуничне варення на сковороді Полуничне варення на сковороді

Готується просто, з’їдається моментально

Важко уявити весну та початок літа без полуниці. Ми не тільки готуємо з нею різноманітні десерти, а й закриваємо на зиму.

Сьогодні ми разом із "Добрими новинами" приготуємо полуничне варення, але не просте, а на сковороді. Завдяки невеликому об’єму сковороди приготування буде недовгим. Вийде варення з насиченим смаком та ароматом. Воно ідеально підійде до тостів, млинців або як начинка для випічки.

Як приготувати полуничне варення на сковороді

Інгредієнти:

  • полуниця – 1 кг;
  • цукор – 800 г;
  • лимонний сік – 2 ст. л. (опціонально, для збереження кольору та смаку).

Спосіб приготування:

  1. Ретельно миємо полуницю під проточною водою, видаляємо плодоніжки та нарізаємо ягоди на половинки або четвертинки, якщо потрібно.
  2. Підготовлені ягоди відправляємо у велику миску, додаємо цукор і даємо настоятися близько 30 хвилин, щоб полуниця пустила сік.
  3. Через зазначений час полуницю разом із цукровим сиропом відправляємо у велику глибоку сковороду або сотейник, ставимо на середній вогонь і помішуючи, доводимо до кипіння. Цукор повинен повністю розчинитися, а полуниця — не пригоріти.
  4. Коли суміш закипить, зменшуємо вогонь до середнього, додаємо лимонний сік і помішуючи, варимо близько 20-30 хвилин, поки варення не загусне.
  5. Готове варення розливаємо гарячим у стерилізовані банки, закриваємо і перевертаємо догори дном на 5-10 хвилин, щоб створити вакуум.
  6. Даємо банкам охолонути та відправляємо їх на зберігання у холодне темне місце.

Залишилася полуниця? Пропонуємо приготувати полуничний десерт без випічки. Вийде дуже смачно.