Сковорода та три інгредієнти: незвичайний рецепт полуничного варення
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Готується просто, з’їдається моментально
Важко уявити весну та початок літа без полуниці. Ми не тільки готуємо з нею різноманітні десерти, а й закриваємо на зиму.
Сьогодні ми разом із "Добрими новинами" приготуємо полуничне варення, але не просте, а на сковороді. Завдяки невеликому об’єму сковороди приготування буде недовгим. Вийде варення з насиченим смаком та ароматом. Воно ідеально підійде до тостів, млинців або як начинка для випічки.
Як приготувати полуничне варення на сковороді
Інгредієнти:
- полуниця – 1 кг;
- цукор – 800 г;
- лимонний сік – 2 ст. л. (опціонально, для збереження кольору та смаку).
Спосіб приготування:
- Ретельно миємо полуницю під проточною водою, видаляємо плодоніжки та нарізаємо ягоди на половинки або четвертинки, якщо потрібно.
- Підготовлені ягоди відправляємо у велику миску, додаємо цукор і даємо настоятися близько 30 хвилин, щоб полуниця пустила сік.
- Через зазначений час полуницю разом із цукровим сиропом відправляємо у велику глибоку сковороду або сотейник, ставимо на середній вогонь і помішуючи, доводимо до кипіння. Цукор повинен повністю розчинитися, а полуниця — не пригоріти.
- Коли суміш закипить, зменшуємо вогонь до середнього, додаємо лимонний сік і помішуючи, варимо близько 20-30 хвилин, поки варення не загусне.
- Готове варення розливаємо гарячим у стерилізовані банки, закриваємо і перевертаємо догори дном на 5-10 хвилин, щоб створити вакуум.
- Даємо банкам охолонути та відправляємо їх на зберігання у холодне темне місце.
Залишилася полуниця? Пропонуємо приготувати полуничний десерт без випічки. Вийде дуже смачно.