Сковорода та три інгредієнти: незвичайний рецепт полуничного варення

Читать на русском
Автор
Полуничне варення на сковороді
Полуничне варення на сковороді. Фото fayni-recepty.com.ua

Готується просто, з’їдається моментально

Важко уявити весну та початок літа без полуниці. Ми не тільки готуємо з нею різноманітні десерти, а й закриваємо на зиму.

Сьогодні ми разом із "Добрими новинами" приготуємо полуничне варення, але не просте, а на сковороді. Завдяки невеликому об’єму сковороди приготування буде недовгим. Вийде варення з насиченим смаком та ароматом. Воно ідеально підійде до тостів, млинців або як начинка для випічки.

Як приготувати полуничне варення на сковороді

Інгредієнти:

  • полуниця – 1 кг;
  • цукор – 800 г;
  • лимонний сік – 2 ст. л. (опціонально, для збереження кольору та смаку).

Спосіб приготування:

  1. Ретельно миємо полуницю під проточною водою, видаляємо плодоніжки та нарізаємо ягоди на половинки або четвертинки, якщо потрібно.
  2. Підготовлені ягоди відправляємо у велику миску, додаємо цукор і даємо настоятися близько 30 хвилин, щоб полуниця пустила сік.
  3. Через зазначений час полуницю разом із цукровим сиропом відправляємо у велику глибоку сковороду або сотейник, ставимо на середній вогонь і помішуючи, доводимо до кипіння. Цукор повинен повністю розчинитися, а полуниця — не пригоріти.
  4. Коли суміш закипить, зменшуємо вогонь до середнього, додаємо лимонний сік і помішуючи, варимо близько 20-30 хвилин, поки варення не загусне.
  5. Готове варення розливаємо гарячим у стерилізовані банки, закриваємо і перевертаємо догори дном на 5-10 хвилин, щоб створити вакуум.
  6. Даємо банкам охолонути та відправляємо їх на зберігання у холодне темне місце.

Залишилася полуниця? Пропонуємо приготувати полуничний десерт без випічки. Вийде дуже смачно.