Готуватимете весь сезон: галета з полуницею зведе з розуму всіх, хто її спробує
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Тісто з соковитою полуничною начинкою просто тане у роті
Нарешті настав сезон полуниці, а отже — час не лише їсти її як самостійну страву, але й готувати безліч смаколиків. Зокрема, з неї можна приготувати ресторанний десерт без випічки або ж спекти галету, яка точно усім сподобається.
Готується така страва на раз-два та виходить навіть у новачків. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "talli_sun".
Як приготувати галету з полуницею
Інгредієнти:
Тісто
- борошно – 200 г;
- вершкове масло (холодне) – 80 г;
- цукор – 2 ст. л.;
- сіль – дрібка;
- яйце – 1 шт.;
- холодна вода — 1 ст. л.;
Начинка
- крем-сир – 150 г;
- цукор – 2 ст. л.;
- кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.;
- полуниця;
Спосіб приготування:
- Борошно, цукор, сіль та вершкове масло перетерти в крихту: це можна зробити руками або блендером.
- Додати яйце, воду, замісити мʼяке тісто.
- Тісто загорнути у плівку, залишити на 30 хвилин.
- Додати до крем-сиру цукор та крохмаль, добре перемішати.
- Полуницю нарізати пластинками.
- Викласти тісто на пергаментний папір, на якому буде випікатись галета, розкотити товщиною 0,5 см.
- Змастити крем-сиром, не доходячи до країв на 3 см, викласти полуницю, загорнути краї.
- За бажанням посипати мигдалевими пластівцями.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.
- Залишити галету охолонути, посипати цукровою пудрою.
Раніше ми публікували рецепт печива всього з трьох інгредієнтів. Воно виходить сто разів смачніше, ніж магазинне.