Готуватимете весь сезон: галета з полуницею зведе з розуму всіх, хто її спробує

Читать на русском
Автор
Ніжна та соковита галета
Ніжна та соковита галета. Фото 1000.menu

Тісто з соковитою полуничною начинкою просто тане у роті

Нарешті настав сезон полуниці, а отже — час не лише їсти її як самостійну страву, але й готувати безліч смаколиків. Зокрема, з неї можна приготувати ресторанний десерт без випічки або ж спекти галету, яка точно усім сподобається.

Готується така страва на раз-два та виходить навіть у новачків. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "talli_sun".

Як приготувати галету з полуницею

Інгредієнти:

Тісто

  • борошно – 200 г;
  • вершкове масло (холодне) – 80 г;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сіль – дрібка;
  • яйце – 1 шт.;
  • холодна вода — 1 ст. л.;

Начинка

  • крем-сир – 150 г;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.;
  • полуниця;

Спосіб приготування:

  1. Борошно, цукор, сіль та вершкове масло перетерти в крихту: це можна зробити руками або блендером.
  2. Додати яйце, воду, замісити мʼяке тісто.
  3. Тісто загорнути у плівку, залишити на 30 хвилин.
  4. Додати до крем-сиру цукор та крохмаль, добре перемішати.
  5. Полуницю нарізати пластинками.
  6. Викласти тісто на пергаментний папір, на якому буде випікатись галета, розкотити товщиною 0,5 см.
  7. Змастити крем-сиром, не доходячи до країв на 3 см, викласти полуницю, загорнути краї.
  8. За бажанням посипати мигдалевими пластівцями.
  9. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.
  10. Залишити галету охолонути, посипати цукровою пудрою.

Раніше ми публікували рецепт печива всього з трьох інгредієнтів. Воно виходить сто разів смачніше, ніж магазинне.