Всі кулінари роблять цю помилку: як насправді потрібно смажити гриби

Читати російською
Автор

Секрети приготування печериць

Ми розповідали, які помилки призводять до того, що борщ виходить не таким смачним. Тепер ділимось секретами ідеально смажених печериць.

Ідеальні смажені гриби — ароматні, рум'яні та неймовірно смачні. На жаль, часто гриби, обсмажені на сковороді, виходять не смаженими, а вареними, "гумовими" та без апетитного вигляду. Це відбувається через поширені помилки. Розповідаємо про них разом із Pixelinform.

Є кілька ключових моментів, які допоможуть вам приготувати ідеальні смажені печериці

Не мийте гриби занадто довго

Звичайно, печериці потрібно очистити від бруду перед смаженням. Але цей процес не повинен бути надто довгим. Просто протримайте друшляк з грибами під струменем води протягом декількох секунд. Потім викладіть їх на паперові рушники, щоб видалити зайву вологу.

Якщо печериці не дуже брудні, можна і взагалі їх не мити, а просто протерти їх чистим вологим рушником. Надмірна вода завадить грибам обсмажитися, адже вони будуть "варитися" замість того, щоб стати рум'яними та ароматними.

Кришку геть

Під час смаження печериць ніколи не накривайте сковорідку кришкою. Це завадить їм стати підсмаженими та рум'яними.

Солити потрібно в кінці

Щоб зберегти печериці соковитими та м'якими, не соліть їх на початку приготування. Додавайте сіль на заключному етапі термічної обробки. Це допоможе грибам зберегти ідеальну консистенцію та не "пустити сік" занадто рано.

З цими простими правилами ви зможете щоразу готувати неймовірно смачні та ароматні смажені печериці. Також ми розповідали, як смачніше приготувати гречку.