Ви не вміли варити гречку: український кухар показав ідеальну формулу, як приготувати крупу (відео)

Читать на русском
Автор
2107
Дуже простий спосіб приготування
Дуже простий спосіб приготування. Фото Скриншот

Так каша точно вийде смачною

Ми розповідали, що робити з медом, на якому з’явилась біла піна, та звідки вона береться. Тепер ділимось ідеальною формулою, яка допоможе вам вдало зварити гречку.

Це найпростіша крупа та один з найпопулярніших гарнірів в меню українців. Однак, не кожному кулінару вона вдається. Найпростіший спосіб зварити гречку ідеально показав у своєму кулінарному блозі кухар з України Олександр Огороднік.

Як зварити гречку особливо смачно

На порцію гречки (100 г) знадобиться 1 літр води, 1 чайна ложка солі. Беремо також один лавровий листок та трошечки обпалюємо — так він краще розкриє аромати. Також знадобиться вершкове масло.

Ставимо воду у каструлі на вогонь. Одразу додаємо сіль та лавровий лист. Коли вода закипить, кладемо туди 100 грамів гречки.

Ставимо таймер на 11 хвилин. Коли 11 хвилин мине, беремо сито та зливаємо зайву воду. Виймаємо лавровий лист. Додаємо одразу ложку вершкового масла та ретельно перемішуємо.

Гречка виходить гарна, розсипчаста та ідеально зварена — і не переварена, і не недоварена.

Така гречка стане чудовим гарніром для будь-якої страви. Наприклад, ми розповідали, як завдяки одному інгредієнту приготувати особливо смачні та соковиті котлети.