Хрумке тісто та незвичайна начинка: такий пиріг буде на столі весь сезон полуниці
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Приготували — і можна насолоджуватися кілька днів
Сезон полуниці – чудовий привід для різних десертів із цією ягодою. Так чому б не приготувати відкритий пиріг з ревенем та полуницею?
Така випічка в хрусткому тісті за рецептом Shuba стане справжнім хітом, адже солодка полуниця та кислий ревінь чудово доповнюють один одного. Залишки пирога з ревенем і полуницею можна зберігати за кімнатної температури до двох днів, накривши фольгою, а в холодильнику — до п’яти днів.
Як приготувати відкритий пиріг з ревенем та полуницею
Інгредієнти на 6 порцій
Для тіста:
- борошно пшеничне — 300 г;
- масло вершкове несолоне — 200 г;
- яйця курячі — 1 шт.;
- цукор — 100 г;
- цукор ванільний — 10 г.
Для начинки:
- ревінь — 500 г;
- полуниця середнього розміру – 300 г;
- цукор — 100 г;
- кориця мелена — 5 г.
Спосіб приготування:
- Просіяне борошно змішуємо з розм’якшеним вершковим маслом, яйцями, звичайним і ванільним цукром. Замішуємо еластичне тісто, загортаємо його в харчову плівку та відправляємо у холодильник на півгодини.
- Для приготування начинки миємо ревінь і полуницю помийте та обсушіть. Ревінь нарізаємо шматочками по 1-1,5 см, посипаємо корицею, половиною цукру і перемішуємо. Полуницю миємо і нарізаємо на 4 частини.
- Розкочуємо тісто за розміром форми, але із запасом для бортиків. Викладаємо його в застелену пергаментом і змащену маслом форму. Зверху рівномірно розкладаємо ревінь і трохи втискаємо в тісто. Зверху викладаємо полуницю і посипаємо цукром, що залишився.
- Відправляємо все в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин, до золотистості
За бажання посипаємо пиріг цукровою пудрою. Подаємо його з ароматною кавою.