Так баклажани ви ще не готували: розкішний медовий маринад зробить їх смачнішими за шашлик

Читать на русском
Автор

Чудова закуска до шашлика та не тільки

Ми розповідали, як смачно запекти кабачки. Тепер ділимось рецептом апетитних маринованих баклажанів.

Завдяки обсмажуванню баклажани стають соковитими та ароматними, а пікантний маринад з медом, оцтом, спеціями та часником робить їх ідеальною закускою до шашлику. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • 5-6 баклажанів
  • 100 мл оцту (6%)
  • 2 склянки води
  • 4 гвоздики
  • 5 лаврових листів
  • 10 горошин чорного перцю
  • 3 столові ложки коричневого цукру (або 2 столові ложки меду та 1 столова ложка звичайного цукру)
  • 1,5 столової ложки солі
  • 1 ложка соняшникової олії
  • 10 зубчиків часнику

Спосіб приготування:

  1. Баклажани вимийте, очистіть від шкірки та наріжте кружечками або кубиками. Розігрійте олію на сковороді та обсмажте баклажани до золотистої скоринки з обох боків.
  2. У каструлі приготуйте маринад: змішайте оцет, воду, гвоздику, лавровий лист, перець горошком, цукор (або мед і цукор), сіль та олію. Доведіть маринад до кипіння, потім зніміть з вогню та остудіть.
  3. Часник очистіть, подрібніть. У чисту банку або каструлю викладіть шарами обсмажені баклажани, пересипаючи їх подрібненим часником.
  4. Залийте баклажани маринадом так, щоб вони були повністю ним покриті. Накрийте ємність кришкою та поставте в холодильник.

Мариновані баклажани будуть готові через 3-5 днів. Також ми розповідали, як смачно приготувати вареники.