Так баклажани ви ще не готували: розкішний медовий маринад зробить їх смачнішими за шашлик
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Чудова закуска до шашлика та не тільки
Ми розповідали, як смачно запекти кабачки. Тепер ділимось рецептом апетитних маринованих баклажанів.
Завдяки обсмажуванню баклажани стають соковитими та ароматними, а пікантний маринад з медом, оцтом, спеціями та часником робить їх ідеальною закускою до шашлику. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".
Інгредієнти:
- 5-6 баклажанів
- 100 мл оцту (6%)
- 2 склянки води
- 4 гвоздики
- 5 лаврових листів
- 10 горошин чорного перцю
- 3 столові ложки коричневого цукру (або 2 столові ложки меду та 1 столова ложка звичайного цукру)
- 1,5 столової ложки солі
- 1 ложка соняшникової олії
- 10 зубчиків часнику
Спосіб приготування:
- Баклажани вимийте, очистіть від шкірки та наріжте кружечками або кубиками. Розігрійте олію на сковороді та обсмажте баклажани до золотистої скоринки з обох боків.
- У каструлі приготуйте маринад: змішайте оцет, воду, гвоздику, лавровий лист, перець горошком, цукор (або мед і цукор), сіль та олію. Доведіть маринад до кипіння, потім зніміть з вогню та остудіть.
- Часник очистіть, подрібніть. У чисту банку або каструлю викладіть шарами обсмажені баклажани, пересипаючи їх подрібненим часником.
- Залийте баклажани маринадом так, щоб вони були повністю ним покриті. Накрийте ємність кришкою та поставте в холодильник.
Мариновані баклажани будуть готові через 3-5 днів. Також ми розповідали, як смачно приготувати вареники.