Поки ще сезон: готуємо відкритий пиріг з сиром і полуницею
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Настільки просто, що впорається будь-який
Сезон полуниці — час для "ягідних" експериментів. З цієї причини пропонуємо простий рецепт смачного пирога, який перетворить будь-який ваш день на сонячний.
Тісто, що хрумтить, наповнене ніжною сирною начинкою з ванільним присмаком і прикрашене соковитою полуницею — такий результат ваш чекає, якщо ви скористаєтеся рецептом Shuba. А якщо хочеться скоротити час приготування, можна використати готове тісто.
Як приготувати відкритий пиріг з сиром і полуницею
Інгредієнти на 4 порції
Для тесту:
- борошно пшеничне — 200 г;
- цукор — 50 г;
- масло вершкове 73% — 170 г.
Для начинки:
- сир кисломолочний — 600 г;
- цукрова пудра – 100 г;
- цукор ванільний — 10 г;
- полуниця – 300 г;
- цукор — 50 г.
Спосіб приготування:
- Просіюємо борошно. Змішуємо її з цукром, олією. Отриману масу подрібнюємо за допомогою блендера на крихту.
- Туди відправляємо 50 мл прохолодної води, перемішуємо блендером протягом 1-2 хвилин. Замішуємо тісто руками, загортаємо у харчову плівку та відправляємо в холодильник на 30-40 хвилин.
- Для приготування начинки перетираємо сир із цукровою пудрою та ванільним цукром. Миємо і сушимо полуницю.
- Підготовлене тісто розкочуємо за розміром форми із запасом на борти, викладаємо у форму, формуємо борти та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
- Готовим коржам даємо охолонути, витягаємо з духовки та наповнюємо сирною масою. Зверху викладаємо полуницю і посипаємо цукром.
Чи залишилася полуниця? Приготуйте з нею панна коту — близьких за вуха не відтягнете.