Поки ще сезон: готуємо відкритий пиріг з сиром і полуницею

Читати російською
Автор
Новина оновлена 05 червня 2024, 09:23

Настільки просто, що впорається будь-який

Сезон полуниці — час для "ягідних" експериментів. З цієї причини пропонуємо простий рецепт смачного пирога, який перетворить будь-який ваш день на сонячний.

Тісто, що хрумтить, наповнене ніжною сирною начинкою з ванільним присмаком і прикрашене соковитою полуницею — такий результат ваш чекає, якщо ви скористаєтеся рецептом Shuba. А якщо хочеться скоротити час приготування, можна використати готове тісто.

Як приготувати відкритий пиріг з сиром і полуницею

Інгредієнти на 4 порції

Для тесту:

  • борошно пшеничне — 200 г;
  • цукор — 50 г;
  • масло вершкове 73% — 170 г.

Для начинки:

  • сир кисломолочний — 600 г;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • цукор ванільний — 10 г;
  • полуниця – 300 г;
  • цукор — 50 г.

Спосіб приготування:

  1. Просіюємо борошно. Змішуємо її з цукром, олією. Отриману масу подрібнюємо за допомогою блендера на крихту.
  2. Туди відправляємо 50 мл прохолодної води, перемішуємо блендером протягом 1-2 хвилин. Замішуємо тісто руками, загортаємо у харчову плівку та відправляємо в холодильник на 30-40 хвилин.
  3. Для приготування начинки перетираємо сир із цукровою пудрою та ванільним цукром. Миємо і сушимо полуницю.
  4. Підготовлене тісто розкочуємо за розміром форми із запасом на борти, викладаємо у форму, формуємо борти та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
  5. Готовим коржам даємо охолонути, витягаємо з духовки та наповнюємо сирною масою. Зверху викладаємо полуницю і посипаємо цукром.

Чи залишилася полуниця? Приготуйте з нею панна коту — близьких за вуха не відтягнете.