Літо буде на смак як цей пиріг: десерт до чаю швидко і з мінімальними зусиллями
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ідеальний домашній пиріг до кави чи чаю
Ми розповідали, як приготувати смачний пиріг з полуницею. Тепер ділимось рецептом ще одного чудового варіанту тіста для ароматних літніх пирогів.
Ягоди для начинки можна взяти будь-які, як свіжі, так і заморожені. На порталі Ukr.Media розповіли, як приготувати цей пиріг із замороженої смородини.
Інгредієнти:
- 300 г замороженої чорної смородини
- 200 г борошна
- 140 г цукру + 1 ст. л.
- 100 мл молока
- 9 ст. л. рослинної олії (або розтопленого вершкового масла)
- 2 курячі яйця
- 1 ст. л. без гірки розпушувача (10 г)
- 1 ст. л. крохмалю
- 1 дрібка солі
Спосіб приготування:
- У мисці з'єднайте 140 г цукру та яйця. Збийте їх вінчиком або міксером до пишної маси.
- Додайте олію (або розтоплене вершкове масло), молоко, сіль та знову збийте. Всипте розпушувач і порціями додайте борошно, що залишилося, постійно збиваючи міксером. Ви маєте отримати густе тісто. За бажанням додайте ванілін.
- Розморозьте чорну смородину, якщо вона заморожена. Викладіть ягоди у форму для випічки. Посипте їх 1 ст. л. цукру, крохмалем та перемішайте.
- Залийте ягоди тістом. Розігрійте духовку до 200°C і випікайте пиріг протягом 30 хвилин. Час та температура можуть трохи відрізнятися залежно від вашої духовки.
- Перевірте готовність пирога зубочисткою: якщо вона виходить сухою, пиріг готовий. Готовий пиріг залиште у формі на 10 хвилин. Потім проведіть лопаткою між формою та краями пирога, та переверніть.
Коли пиріг вистигне, посипте його цукровою пудрою. Також ми ділились рецептом особливо апетитних вареників.