Літо буде на смак як цей пиріг: десерт до чаю швидко і з мінімальними зусиллями

Читать на русском
Автор
Пиріг відмінно пропікається і виходить дуже смачним
Пиріг відмінно пропікається і виходить дуже смачним. Фото shuba.life

Ідеальний домашній пиріг до кави чи чаю

Ми розповідали, як приготувати смачний пиріг з полуницею. Тепер ділимось рецептом ще одного чудового варіанту тіста для ароматних літніх пирогів.

Ягоди для начинки можна взяти будь-які, як свіжі, так і заморожені. На порталі Ukr.Media розповіли, як приготувати цей пиріг із замороженої смородини.

Інгредієнти:

  • 300 г замороженої чорної смородини
  • 200 г борошна
  • 140 г цукру + 1 ст. л.
  • 100 мл молока
  • 9 ст. л. рослинної олії (або розтопленого вершкового масла)
  • 2 курячі яйця
  • 1 ст. л. без гірки розпушувача (10 г)
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 1 дрібка солі

Спосіб приготування:

  1. У мисці з'єднайте 140 г цукру та яйця. Збийте їх вінчиком або міксером до пишної маси.
  2. Додайте олію (або розтоплене вершкове масло), молоко, сіль та знову збийте. Всипте розпушувач і порціями додайте борошно, що залишилося, постійно збиваючи міксером. Ви маєте отримати густе тісто. За бажанням додайте ванілін.
  3. Розморозьте чорну смородину, якщо вона заморожена. Викладіть ягоди у форму для випічки. Посипте їх 1 ст. л. цукру, крохмалем та перемішайте.
  4. Залийте ягоди тістом. Розігрійте духовку до 200°C і випікайте пиріг протягом 30 хвилин. Час та температура можуть трохи відрізнятися залежно від вашої духовки.
  5. Перевірте готовність пирога зубочисткою: якщо вона виходить сухою, пиріг готовий. Готовий пиріг залиште у формі на 10 хвилин. Потім проведіть лопаткою між формою та краями пирога, та переверніть.

Коли пиріг вистигне, посипте його цукровою пудрою. Також ми ділились рецептом особливо апетитних вареників.