Приготуйте, поки є ревінь: ніхто не здогадається, що в цьому пирозі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ідеальний варіант солодкого до кави чи чаю
Ми розповідали, як приготувати смачний полуничний пиріг. Тепер ділимось рецептом домашньої випічки з іще одним сезонним продуктом — ревенем.
Пиріг за рецептом з порталу "Господинька" стане справжньою окрасою столу в сезон цих чудових продуктів. Кислинка ревеню чудово поєднується з солодкістю безе та румбамбару, створюючи неповторний смак.
Інгредієнти:
- 500 г борошна
- 2 ч. л. розпушувача
- 200 г вершкового масла
- 150 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 3 жовтки
- 1 яйце
- 2-3 ст. л. сметани
Начинка:
- 10-12 стебел ревеню (500 г)
- 1 ст. л. крохмалю
- 3 білки
- дрібка солі
- 80 г цукру
- 1 ст. л. киселю
- 300 г повидла (яблучного)
- 2 ст. л. цукру
Спосіб приготування:
- Натріть вершкове масло на терці до борошна, перетріть руками до дрібної крихти. Додайте розпушувач, перемішайте.
- Додайте цукор, жовтки, яйце, ванільний цукор та сметану, замісіть тісто. Розділіть тісто на 2 частини: більшу та меншу. Меншу частину загорніть у плівку та відправте у морозильну камеру.
- Наріжте румбамбар кубиками 1 см, посипте крохмалем та перемішайте. Збийте білки з дрібкою солі до піни. Поступово додайте цукор, збиваючи до стійких піків.
- В кінці додайте кисіль та замішайте до однорідності. Викладіть більшу частину тіста у форму з пергаментом (32 х 24 см), руками сформуйте бортики. Викладіть яблучне повидло.
- Посипте румбамбаром, цукром. Викладіть збиті білки, розрівняйте. Дістаньте тісто з морозильної камери, натріть на терці або надщіпіть руками на маленькі шматочки.
- Випікайте у розігрітій до 180°C духовці протягом 55-60 хвилин. Остудіть пиріг у формі, потім дістаньте його.
За бажанням прикрасьте цукровою пудрою. Також ми ділились рецептом апетитних вареників на пару.