Приготуйте, поки є ревінь: ніхто не здогадається, що в цьому пирозі

Читать на русском
Автор

Ідеальний варіант солодкого до кави чи чаю

Ми розповідали, як приготувати смачний полуничний пиріг. Тепер ділимось рецептом домашньої випічки з іще одним сезонним продуктом — ревенем.

Пиріг за рецептом з порталу "Господинька" стане справжньою окрасою столу в сезон цих чудових продуктів. Кислинка ревеню чудово поєднується з солодкістю безе та румбамбару, створюючи неповторний смак.

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 200 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 3 жовтки
  • 1 яйце
  • 2-3 ст. л. сметани

Начинка:

  • 10-12 стебел ревеню (500 г)
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 3 білки
  • дрібка солі
  • 80 г цукру
  • 1 ст. л. киселю
  • 300 г повидла (яблучного)
  • 2 ст. л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Натріть вершкове масло на терці до борошна, перетріть руками до дрібної крихти. Додайте розпушувач, перемішайте.
  2. Додайте цукор, жовтки, яйце, ванільний цукор та сметану, замісіть тісто. Розділіть тісто на 2 частини: більшу та меншу. Меншу частину загорніть у плівку та відправте у морозильну камеру.
  3. Наріжте румбамбар кубиками 1 см, посипте крохмалем та перемішайте. Збийте білки з дрібкою солі до піни. Поступово додайте цукор, збиваючи до стійких піків.
  4. В кінці додайте кисіль та замішайте до однорідності. Викладіть більшу частину тіста у форму з пергаментом (32 х 24 см), руками сформуйте бортики. Викладіть яблучне повидло.
  5. Посипте румбамбаром, цукром. Викладіть збиті білки, розрівняйте. Дістаньте тісто з морозильної камери, натріть на терці або надщіпіть руками на маленькі шматочки.
  6. Випікайте у розігрітій до 180°C духовці протягом 55-60 хвилин. Остудіть пиріг у формі, потім дістаньте його.

За бажанням прикрасьте цукровою пудрою. Також ми ділились рецептом апетитних вареників на пару.