Приготуйте, поки є ревінь: ніхто не здогадається, що в цьому пирозі

Читать на русском
Автор
Чудовий варіант домашньої випічки
Чудовий варіант домашньої випічки. Фото yanusia.com

Ідеальний варіант солодкого до кави чи чаю

Ми розповідали, як приготувати смачний полуничний пиріг. Тепер ділимось рецептом домашньої випічки з іще одним сезонним продуктом — ревенем.

Пиріг за рецептом з порталу "Господинька" стане справжньою окрасою столу в сезон цих чудових продуктів. Кислинка ревеню чудово поєднується з солодкістю безе та румбамбару, створюючи неповторний смак.

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 200 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 3 жовтки
  • 1 яйце
  • 2-3 ст. л. сметани

Начинка:

  • 10-12 стебел ревеню (500 г)
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 3 білки
  • дрібка солі
  • 80 г цукру
  • 1 ст. л. киселю
  • 300 г повидла (яблучного)
  • 2 ст. л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Натріть вершкове масло на терці до борошна, перетріть руками до дрібної крихти. Додайте розпушувач, перемішайте.
  2. Додайте цукор, жовтки, яйце, ванільний цукор та сметану, замісіть тісто. Розділіть тісто на 2 частини: більшу та меншу. Меншу частину загорніть у плівку та відправте у морозильну камеру.
  3. Наріжте румбамбар кубиками 1 см, посипте крохмалем та перемішайте. Збийте білки з дрібкою солі до піни. Поступово додайте цукор, збиваючи до стійких піків.
  4. В кінці додайте кисіль та замішайте до однорідності. Викладіть більшу частину тіста у форму з пергаментом (32 х 24 см), руками сформуйте бортики. Викладіть яблучне повидло.
  5. Посипте румбамбаром, цукром. Викладіть збиті білки, розрівняйте. Дістаньте тісто з морозильної камери, натріть на терці або надщіпіть руками на маленькі шматочки.
  6. Випікайте у розігрітій до 180°C духовці протягом 55-60 хвилин. Остудіть пиріг у формі, потім дістаньте його.

За бажанням прикрасьте цукровою пудрою. Також ми ділились рецептом апетитних вареників на пару.