Про окрошку забудете: рецепт особливого холодного супу для спекотного дня

Читати російською
Автор

Ця страва може врятувати вас у спеку

Ми розповідали, як приготувати окрошку з куркою. Тепер ділимось рецептом ще одного смачного холодного супу — апетитного литовського холодника.

Невеличкі солодкі буряки — оптимальний вибір для страва. З ними вийде найсмачніше. Холодник дуже освіжаючий, ситний і ідеально пасує до спеки. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".

Інгредієнти:

  • 1 л кефіру (3,2%)
  • 3-4 невеликі запечені буряки
  • 3 невеликі запечені картоплини
  • 3-4 свіжі огірки
  • 6-7 варених яєць
  • 150 г сметани
  • 1 чайна ложка цукру
  • 300 мл холодної кип'яченої води
  • зелень (кріп, зелена цибуля)
  • 1 чайна ложка солі
  • чорний мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Натріть буряк на великій терці. Наріжте огірки соломкою.
  2. 4 яйця та картоплю наріжте кубиками. Подрібніть зелень.
  3. Вилийте кефір у велику миску. Додайте до кефіру буряк, картоплю, яйця, огірки та кріп.
  4. Додайте сметану, сіль, цукор та перець. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
  5. Якщо холодник вийшов занадто густим, додайте холодну кип'ячену воду до бажаної консистенції. Поставте холодник у холодильник на 30 хвилин.

Перед подачею притрусіть холодник подрібненою зеленою цибулею. Розлийте холодник по тарілках і прикрасьте половинками яєць. Також ми розповідали, як смачно приготувати кабачки.