Про окрошку забудете: рецепт особливого холодного супу для спекотного дня
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 703
Ця страва може врятувати вас у спеку
Ми розповідали, як приготувати окрошку з куркою. Тепер ділимось рецептом ще одного смачного холодного супу — апетитного литовського холодника.
Невеличкі солодкі буряки — оптимальний вибір для страва. З ними вийде найсмачніше. Холодник дуже освіжаючий, ситний і ідеально пасує до спеки. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".
Інгредієнти:
- 1 л кефіру (3,2%)
- 3-4 невеликі запечені буряки
- 3 невеликі запечені картоплини
- 3-4 свіжі огірки
- 6-7 варених яєць
- 150 г сметани
- 1 чайна ложка цукру
- 300 мл холодної кип'яченої води
- зелень (кріп, зелена цибуля)
- 1 чайна ложка солі
- чорний мелений перець
Спосіб приготування:
- Натріть буряк на великій терці. Наріжте огірки соломкою.
- 4 яйця та картоплю наріжте кубиками. Подрібніть зелень.
- Вилийте кефір у велику миску. Додайте до кефіру буряк, картоплю, яйця, огірки та кріп.
- Додайте сметану, сіль, цукор та перець. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
- Якщо холодник вийшов занадто густим, додайте холодну кип'ячену воду до бажаної консистенції. Поставте холодник у холодильник на 30 хвилин.
Перед подачею притрусіть холодник подрібненою зеленою цибулею. Розлийте холодник по тарілках і прикрасьте половинками яєць. Також ми розповідали, як смачно приготувати кабачки.