Замість магазинної солодкої води: як власноруч приготувати квас, який буде газованим та освіжаючим

Читать на русском
Автор

Домашній квас дуже легко приготувати вдома

Ми розповідали, як приготувати полуничний пиріг. Тепер ділимось рецептом його ідеального супутника — квасу.

В літню спеку рідко хочеться пити чай чи каву, а от прохолодний, освіжаючий квас — саме те, що треба. Простий у приготуванні, з доступних інгредієнтів, він подарує вам освіжаючий, кисло-солодкий напій, який чудово втамує спрагу. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • 400 г житнього хліба
  • 120 г цукру (або 200 г, якщо ви любите солодкий квас)
  • 6 г сухих дріжджів (або 10 г свіжих)
  • 50 г родзинок
  • 4 л води

Спосіб приготування:

  1. Наріжте хліб на невеликі шматочки та підсушіть у духовці при 200°C протягом 18-20 хвилин. Не пересмажте хліб, щоб квас не гірчив.
  2. Перекладіть підсушені шматочки хліба в 5-літрову банку та залийте 2 літрами окропу. Дайте воді охолонути до теплого стану (приблизно 2 години).
  3. Додайте цукор та дріжджі, ретельно перемішайте. Накрийте банку марлею та залиште при кімнатній температурі на 1 добу.
  4. Процідіть квас через марлю, віджавши хліб. Хліб, що залишився, вам не знадобиться. Додайте в банку 2 літри теплої води та родзинки. Накрийте банку кришкою та залиште при кімнатній температурі ще на 1 добу.

Готовий квас знову процідіть, розлийте по пляшках і зберігайте у холодильнику до 3-5 днів. Також ми розповідали, як приготувати особливо смачні вареники.