Замість магазинної солодкої води: як власноруч приготувати квас, який буде газованим та освіжаючим
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Домашній квас дуже легко приготувати вдома
Ми розповідали, як приготувати полуничний пиріг. Тепер ділимось рецептом його ідеального супутника — квасу.
В літню спеку рідко хочеться пити чай чи каву, а от прохолодний, освіжаючий квас — саме те, що треба. Простий у приготуванні, з доступних інгредієнтів, він подарує вам освіжаючий, кисло-солодкий напій, який чудово втамує спрагу. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".
Інгредієнти:
- 400 г житнього хліба
- 120 г цукру (або 200 г, якщо ви любите солодкий квас)
- 6 г сухих дріжджів (або 10 г свіжих)
- 50 г родзинок
- 4 л води
Спосіб приготування:
- Наріжте хліб на невеликі шматочки та підсушіть у духовці при 200°C протягом 18-20 хвилин. Не пересмажте хліб, щоб квас не гірчив.
- Перекладіть підсушені шматочки хліба в 5-літрову банку та залийте 2 літрами окропу. Дайте воді охолонути до теплого стану (приблизно 2 години).
- Додайте цукор та дріжджі, ретельно перемішайте. Накрийте банку марлею та залиште при кімнатній температурі на 1 добу.
- Процідіть квас через марлю, віджавши хліб. Хліб, що залишився, вам не знадобиться. Додайте в банку 2 літри теплої води та родзинки. Накрийте банку кришкою та залиште при кімнатній температурі ще на 1 добу.
Готовий квас знову процідіть, розлийте по пляшках і зберігайте у холодильнику до 3-5 днів. Також ми розповідали, як приготувати особливо смачні вареники.