Замість магазинної солодкої води: як власноруч приготувати квас, який буде газованим та освіжаючим

Читать на русском
Автор
644
Чудовий літній напій
Чудовий літній напій. Фото shuba.life

Домашній квас дуже легко приготувати вдома

Ми розповідали, як приготувати полуничний пиріг. Тепер ділимось рецептом його ідеального супутника — квасу.

В літню спеку рідко хочеться пити чай чи каву, а от прохолодний, освіжаючий квас — саме те, що треба. Простий у приготуванні, з доступних інгредієнтів, він подарує вам освіжаючий, кисло-солодкий напій, який чудово втамує спрагу. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • 400 г житнього хліба
  • 120 г цукру (або 200 г, якщо ви любите солодкий квас)
  • 6 г сухих дріжджів (або 10 г свіжих)
  • 50 г родзинок
  • 4 л води

Спосіб приготування:

  1. Наріжте хліб на невеликі шматочки та підсушіть у духовці при 200°C протягом 18-20 хвилин. Не пересмажте хліб, щоб квас не гірчив.
  2. Перекладіть підсушені шматочки хліба в 5-літрову банку та залийте 2 літрами окропу. Дайте воді охолонути до теплого стану (приблизно 2 години).
  3. Додайте цукор та дріжджі, ретельно перемішайте. Накрийте банку марлею та залиште при кімнатній температурі на 1 добу.
  4. Процідіть квас через марлю, віджавши хліб. Хліб, що залишився, вам не знадобиться. Додайте в банку 2 літри теплої води та родзинки. Накрийте банку кришкою та залиште при кімнатній температурі ще на 1 добу.

Готовий квас знову процідіть, розлийте по пляшках і зберігайте у холодильнику до 3-5 днів. Також ми розповідали, як приготувати особливо смачні вареники.