Усі змішали – і в холодильник: шикарний десерт із жменьки полуниці

Читать на русском
Автор

Порятунок у літню спеку

Сезон полуниці – це чудова можливість поласувати не лише ягодою, а й готувати з нею різні десерти. Якщо ви вже пробували відкритий пиріг із цією ягодою, то пропонуємо ще поекспериментувати.

Разом із "На пенсії" ми поділимося найсмачнішим полуничним десертом. Готувати його простіше, ніж пироги та торти: всі змішали та відправили до холодильника для застигання. Подати такий десерт можна порційно і гості отримають масу задоволення.

Як приготувати десерт з полуницею

Інгредієнти:

  • полуниця – 220 г;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • желатин – 2 ч. л. (10 г);
  • яєчні білки — 2 шт.;
  • вода — 3 — 4 ст. л.

Спосіб приготування

  1. Полуницю миємо, позбавляємося плодоніжок, даємо стекти зайвій волозі.
  2. Підготовлені ягоди засипаємо цукром і пюруємо за допомогою занурювального блендера до однорідного стану.
  3. В окремому посуді заливаємо желатин холодною водою. Перемішуємо і залишаємо на 7-8 хвилин набрякнути.
  4. Білки відокремлюємо від жовтків, охолоджуємо та збиваємо до стійких піків. Відправляємо їх у полуничну масу та перемішуємо лопаткою.
  5. Нагріваємо до 60 градусів желатин, відправляємо його в полунично-білкову масу і ретельно перемішуємо.
  6. Підготовлену полуничну масу розливаємо по формочках та відправляємо все в холодильник для застигання приблизно на годину.

З полуницею можна приготувати дивовижне печиво. Спробуйте вам точно сподобається.