У магазині таке не купити: готуємо печиво з полуницею до сімейного чаювання
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Печиво виходить із золотистою скоринкою та вологою начинкою
У сезон полуниці неможливо утриматися від різноманітних десертів з улюбленою ягодою. Пропонуємо сьогодні близьким приготувати печиво з полуницею – таке ви точно не купите у найближчому супермаркеті.
Це м’які, ніжні та дуже ароматні солодощі за рецептом Shuba стануть гарним перекусом до філіжанки кави або чаю. Така випічка із золотистою скоринкою та злегка вологою серединкою танутиме в роті. А щоб зробити печиво з полуницею ще смачнішим, можна додати шматочки білого шоколаду або покрити глазур’ю з лимона або темного шоколаду. Не забудьте використати інгредієнти кімнатної температури.
Як приготувати полуничне печиво
Інгредієнти на 4 порції:
- борошно пшеничне — 250 г;
- полуниця – 200 г;
- масло вершкове 73% — 120 г;
- цукор — 100 г;
- розпушувач — 8 г;
- яйця курячі — 1 шт.;
- лимон — 1 шт.;
- цукрова пудра — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- У полуниці видаляємо плодоніжки, миємо, сушимо її та нарізаємо невеликими шматочками.
- У велику миску разом із цукром викладаємо нарізане кубиками розм’якшене вершкове масло, збиваємо міксером.
- В отриману масу додаємо яйце. Збиваємо до отримання кремоподібної та однорідної суміші. Всипаємо терту цедру та лимонний сік.
- Туди ж додаємо просіяне з розпушувачем борошно, перемішуємо все лопаткою. Додаємо нарізану полуницю, знову все перемішуємо.
- Тісто за допомогою ложки ділимо на невеликі порції, кожну обвалюємо в цукровій пудрі та формуємо долонями кульки.
- Деко застилаємо пергаментним папером, викладаємо печиво і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин.
Готове печиво даємо охолонути. Подаємо до столу з ароматною кавою.