Хитрі турецькі кухарі готують "золоту" вермішель: в чому секрет її приготування

Читати російською
Автор

Макарони з цим методом виходять дуже апетитними

Ми розповідали, які помилки псують смак борщу. Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе вам значно смачніше приготувати макарони.

Вермішель по-турецьки – це ситна та ароматна страва, яку готують не в каструлі, а на сковороді. Лайфхаком поділились на порталі Pixelinform.

Як готувати вермішель по-турецьки

Обсмажте вермішель. Для цього розігрійте на сковороді олію. Додайте вермішель і обсмажуйте протягом 2 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб макарони не злиплися.

Лише після того, як макарони обсмажаться і стануть золотистими, влийте в сковороду окріп. Кількість води має бути такою, щоб вона майже покривала вермішель. Додайте сіль та спеції за бажанням.

Накрийте сковороду кришкою, залишивши невелику щілину. Тушкуйте вермішель на повільному вогні протягом 5-7 хвилин, або доки вода не вбереться. Після цього зніміть кришку і смажте вермішель, помішуючи, протягом 2-3 хвилин, щоб випарувати залишки вологи.

Вермішель по-турецьки можна подавати як самостійну страву або з овочами, м'ясом, соусами. Також ми розповідали, як правильно варити сосиски.