Проста вечеря на всю сім’ю: апетитна та ситна картопляна запіканка

Читати російською
Автор

Ця проста запіканка готується швидко та без зусиль

Ми розповідали, як приготувати смачну окрошку. Тепер ділимось рецептом апетитної запіканки з картоплі та фаршу, що легко готується, і стане повноцінним обідом чи вечерею на всю сім’ю.

Страва поєднує в собі ніжне картопляне пюре, ароматний м'ясний фарш і рум'яну сирну скоринку. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • 700 г картоплі
  • 1 яйце
  • 50 г вершкового масла
  • молоко (за потреби)
  • 500 г фаршу (будь-якого)
  • 1 цибулина
  • сіль, паприка, сушений часник — по 0,5 ч. л.
  • 1 ст. л. борошна
  • 100 г сиру
  • 300 мл молока

Спосіб приготування:

  1. Відваріть картоплю в підсоленій воді до готовності. Злийте воду, трохи охолодіть картоплю.
  2. Розімніть картоплю з вершковим маслом та яйцем до однорідної маси. Якщо пюре занадто густе, додайте трохи теплого молока.
  3. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору. Додайте фарш до цибулі та обсмажуйте, розбиваючи грудки, до випаровування рідини.
  4. Зніміть фарш з вогню, трохи остудіть. Додайте сіль, паприку, сушений часник, борошно, добре перемішайте. Влийте молоко, поставте на вогонь і тушкуйте, постійно помішуючи, до загустіння.
  5. Змастіть форму для запікання вершковим маслом. Викладіть картопляне пюре на дно форми, розрівняйте.
  6. Зверху викладіть фарш, рівномірно розподіляючи його по пюре. Посипте тертим сиром.
  7. Розігрійте духовку до 200°C. Випікайте запіканку протягом 30 хвилин, або до рум'яної скоринки на сирі.

Готову запіканку трохи остудіть перед подачею. Також ми ділились рецептом апетитного холодника.